Trimeszter várandós vitamin?
Egyik terhesvitamin sem fogja előcsalni a bizonyos 2. csíkot... Ha rá kell segíteni a teherbeesésre, akkor a monovitaminok sokkal hasznosabbak. A multivitamin jellegű tablettákban van ugyan minden, de pici mennyiségben.
Amit én szedtem teherbeesés előtt és ami a Trimeszter 1-ben van, csak összehasonlításképpen:
E vitamin 200 mg/nap Trimeszter 1 :13 mg/2 tabletta
D vitamin 2000/NE ez 50 mikrogrammnak felel meg Trimeszter 1: 5 mikrogramm/2 tabletta
Folsav: 3 mg Trimeszter 1: 0,8 mg/2 tabletta
Tehát az a lényeg, hogyha például vékony a méhnyálkahártyád és azért nem esel teherbe, a mono E vitamin segíthet, a trimeszterben lévő 13 mg nem oszt nem szoroz a problémán. Ha gyenge a peteérésed, amin a D vitamin segíthetne, a Trimeszter mindössze 1/10-ét tartalmazza a külön E vitaminnak.
Szóval nem azt mondom, hogy a terhesvitaminok nem jók, én is szedtem Gravidát, de ha konkrét probléma van, azt nem fogja megoldani, ha meg nincs, enélkül ugyanúgy teherbe fogsz esni. A folsav szedése viszont mindenképpen fontos még a teherbeesés előtt, szóval vagy szedd ezt a terhesvitamint, vagy ha semmi mást nem is a külön folsavat mindenképpen!
Gyors babásodást kívánok! :)
Nekem se segített
Olyan szarul voltam tőle hogy abba kellett hagynom!
Hánytam és nagyon erős migrénem volt tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!