40 éves korban mennyi ideig érdemes próbálkozni, kistestvérrel kapcsolatban?
"Amugy szeretem meg ezt a magyar mentalitast hogy oreg vagy a gyerekhez."
Ez nem a magyar mentalitás, hanem biológiai tény. Természetesen donorpetesejtből 70 évesen is csinálnak bárkinek gyereket, minden a saját, életképes petesejten dől el (amit mindenki szeretne, és amit lehet itthon legálisan szerezni). Márpedig 35-40 után kevesebb van, kevesebb érik, több a kromoszómahiba, labilis a hormonháztartás. Szembemegyünk a természettel, de nem véletlenül nem a 25-30 évesek tobzódnak az asszisztált reprodukciós laborokban, hanem a 35-40 felettiek.
Ez nem jelenti azt, hogy egyetértek a rosszindulatú lehúzó kommentekkel, de minden platformon fel kell hívni a figyelmet, hogy a gyerekvállalás időpontja 20-35 között legyen, és ne 38 évesen ugorjanak neki a szülésnek, mert más a sikerességi arány.
Én 1-2 éevet adnék még neki. 36 évesen szültem, rögtön teherbeestem. Magamnak 40-ig lőttem be a határt, ha akarnánk kistesót. De nagyon max 42-ig.
Ezek a ti döntéseitek, konzultálj több orvossal, nézesd meg magad. Ha egészséges vagy, nincs korai menopauza, hormonok rendben (se pajzsmirigyprobléma, inzulinrezisztencia, stb) akkor nekem max 42 lenne a határ.
Nem vagy öreg.
Én max 43-ig adtam magunknak időt, én sem megyek meddőségi kezelésre. Ha nem jön össze, elfogadom.
Amúgy a negyvenedik szülinapom után elsőre spontán megfogantam, de nem maradt sajnos meg. Ez benne van a pakliban, fiataloknál is :-(
#2,#3,#8-as hozzászólók, a kérdező nem arra kíváncsi, hogy TI meddig szülnétek gyereket. Sem arra, hogy szerintetek vegye-e meg már a sírhelyet...A gyerekvállalás mindenki magánügye, ha valaki szülni akar negyven fölött, akkor szüljön. Az ő élete, az ő kockázata...
A helyedben addig próbálkoznék, ameddig az orvos nem mondja, hogy álljatok le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!