Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 17 évesen védekezés mellett...

17 évesen védekezés mellett eshettem teherbe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szomorú vagyok. :( A barátommal régóta együtt vagyunk, de még csak mostanában történt bármi ilyesmi köztünk. Két alkalom volt, mindkétszer védekeztünk gumival.

Az egyik alkalom pont az ovulációm idején történt körülbelül, ezért is gondolkodtam el mégis, hogy történhetett végül bármi apró baki, amire nem figyeltünk eléggé... Egyszer például lecsúszott a gumi valahogy, de még az elején, és ki is cseréltük.

Három-négy nap múlva kellene, hogy megjöjjön, de még PMS-tüneteim sincsenek igazán. Egy-kettő pattanás, zsírosodó bőr/haj, sírás és néha mellfájás szokott ilyenkor jelentkezni, de most ezekből semmi - legalábbis nem olyan mértékben, ahogy szokott.

A mellem viszont fáj, de már vagy három napja, leginkább ha megnyomom kicsit, és főleg a bimbóudvarok. Ezen kívül pár napja észrevettem egy apró barna foltot a bugyimon... Nagyon megijedtem, mert ugyan anyukámtól mindig tudtam, hogy teherbeeséseikor a várt menstruáció utáni napokban volt neki pecsételő vérzése, mint jel; interneten sok helyen olvastam, hogy ez a menstruáció ideje előtt is lehet egy héttel.

Tényleg nagyon kevés volt, de úgy megijesztett. :( Meg a melleim...

Borzasztóan érzem magam, azt hittük mindent jól csinálunk, és sajnos egyáltalán nincs olyan élethelyzetünk, amibe beleszülethetne egy élet. :( Az abortusz meg...borzasztó belegondolni is.

2016. máj. 1. 11:14
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem igazán értem a válaszodat (sőt, inkább csak, üzenetedet, mert semmire nem volt válasz), mert sehol nem mondtam, hogy ne értékelném az életet, vagy ne szeretnék a jövőben gyereket.

A kérdés kiírásakor éppen 17 éves voltam, két év együttjárás után történt meg ami megtörtént, és duplán védekeztünk.

Hogyha nem értékeltem volna az élet/gyerek fogalmát, annyit írtam volna ki kérdésként, hogy "mennyibe kerül az abortusz" :) De nem így történt, nagyon nem.

Szeretnék gyerekeket, sőt, nagyon szeretnék, és valószínű az is, hogy alig pár évre vagyok ettől a szakaszától az életemnek.

De 17 évesen, tizedik osztály végén, egy olyan kapcsolatban amit titokban kellett tartani, és egy borzasztó családi háttérrel, szerintem érthetően keltett bennem pánikot ez az eset.

Nem szoktam reagálni ilyen üzenetekre általában, de kezdem úgy érezni, segíteni kell az olyan elkeseredett embereken, akik inkább a rosszat látják meg a mai világban. :) és ezt semmiképp sem sértésnek szánom.

2018. ápr. 13. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!