Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Júniusban szeretnénk elkezdeni...

Júniusban szeretnénk elkezdeni a babával próbálkozni, elkezdjem már most a terhesvitamint? Vagy elég a folsav?

Figyelt kérdés
2016. márc. 29. 10:07
 1/10 A kérdező kommentje:

Eddig úgy gondoltam, hogy júniusig szedem a folsavat, aztán átváltok a terhesvitaminra. Ez így jó szerintetek?

Vagy felesleges 2 hónappal korábban szedni a folsavat?

Esetleg már most kellene a terhesvitamin is?

2016. márc. 29. 10:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Folsavat nyugodtan elkezdheted (én is szedtem, bár eléggé össze-vissza) meg én sima multivitamint szedtem addig, amíg terhes nem lettem....

14+3 hkm

2016. márc. 29. 10:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

GRat a babához, mennyi idő alatt sikerült? :)

2016. márc. 29. 10:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Folsav es multivitamin is eleg addig, amig terhrs nem leszel, bar ez egyeni, de en szeretem a tobbit is potolni, nem csak a folsavat (vas, e-vitamin, d-vitamin is fontos).

Bar en mindegyik alkalommal egybol a terhesvitamint kezdtem szedni, mert egyszerubb volt csak egyet szedni.

2016. márc. 29. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Elkezdheted szedni,de ha amúgy egészséges vagy akkor szinte mindegy.
2016. márc. 29. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:

A 4. hónapban sikerült! :) Előtte tizenévig fogamzásgátlót szedtem, egy hónap szünet, és utána próbálkozás. :)

2-es

2016. márc. 29. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Folsavat mindenképp, az nagyon nehezen töltődik fel, május végén meg ráérsz a terhesvitmint elkezdeni, addig nem muszáj, mert pont a folsav a lényeg. Ha sikerül is a baba, a folsavat szedd sak tovább :)
2016. márc. 29. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem az orvos azt mondta hogy folsav elég, sőt 2 naponta elég egy szem. Terhes vitamint azert nem ajánlotta, mert vannak nők akik hajlamosak pár kilot felszedni mert a vitamin étvágyat csinal. Lehet hülyeség, de anno én is nagyon lelkes voltam és szedtem 2 hónapig a gravidat, majd híztam 3-4 kilót és abbahagytam. Baba azóta sincs, szóval végül egyet kellett ertenem az orvossal, mert halál feleslegesen szedném már 7 hónapja. Egészséges táplálkozás, mozgás és gyakori szerelmeskedés hasznosabb lehet.
2016. márc. 29. 11:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2016. márc. 30. 10:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim ajánlotta terhesség előtt 2-3 hónappal, hogy kezdjem el inni az Inofolic nevű port, ez folsavat és inozitolt tartalmaz, és állítólag segíti a tehetbeesést, plusz erősebb, egészségesebb petesejtek érnek tőle állítólag. Azt mondta, ez elég, semmilyen más vitamin szedésére nincs szükségem, ha mellette odafigyelek kicsit a kajára. Persze azért kért egy vérképet is, hogy lássa, nincs-e valamiből hiány a szervezetemben.(Lelkiismeretes orvos) Én azt gondolom, ha terhesvitamint szedsz teherbeesés előtt 2-3 hónapig, az már jó, mert azokban általában mindben benne van a folsav.
2016. ápr. 6. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!