Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérőzés, ovulációs teszt,...

Hőmérőzés, ovulációs teszt, hogyan kell? Teljesen pontosan, mikor es mennyit stb?

Figyelt kérdés

Szoval csak erdekelne hogyan is mukodik ez a hőmèrosdi?:) tudom csak a reggeli hő amit nezni kell, ami szamit. De magas kell legyen? Alacsony? Mikor? Ovulacios tesztet mikor csinaljak?? Termekeny nap es peteeres kozott mi a kulonbseg?:)

Sejtem..de erdekelne..:)

2016. márc. 27. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen az oldalon ismeretek -> hőmérsékleti görbe címszó alatt nagyon sok hasznos információt találsz, érdemes elolvasni :)

2016. márc. 27. 21:40
 2/6 Bella169 ***** válasza:
100%

A hőmérőzésről tudok írni, én csináltam jó darabig.

A szabályok röviden:

-Higanyos lázmérő (vagy az ami úgy néz ki mint a régi higanyos csak már nem higany van benne)

-Minden reggel ugyan abban az időpontban, közvetlen ébredés után kell mérni nyelv alatt (vagy hüvelyben) 7-8 percig.

-Minimum 6 óra alvás legyen meg

-Ha éjszaka kimegy az ember pisilni a visszafekvés és a mérés között min 1 órának el kell tellnie

Amit nézni kell.

Van egy alap hője mindenkinek. Ez általában 36,5 körül szokott mozogni de ez lehet alacsonyabb és magasabb is.

A lényeg hogy a ciklus első felében az alaphő körül mozog az ébredési hőmérséklet. Akkor jó ha két egymást követő nap között max 1 tized a különbség. Minél egyenesebb és kevésbé cikkcakkos a görbe annál jobb.

Onnan lehet tudni hogy ovu lesz/volt, hogy ovu eötti nap 2-4 tizeddel lejebb esik a hő majd másnap hirtelen felmegy (5-6 tizddel). Ez után már menszeszig magasan kell maradnia a hőnek. Akkor jó ha nem esik a coverline alá és itt is igaz az hogy max 1 tized eltérés két nap között, és minél egyenesebb annál jobb.

Coverline: az ovut megelőző 7 nap legmagasabb hőmérsékleténél kell meghúzni a coverline-t

Menses elötti nap vagy a menses első napján újra leesik a hő az alaphőre, ha nem esett teherbe a nő. Érdemes valahol vezetni. Én a ciklus.hu-t használom. A program a felvitt adatok alapján megrajzolja a grafikont, behúzza a coverlinet, és az ovut is.

Ovu teszt:

A hőgörbét ki lehet egészíteni ovu teszttel. Kb 5 nappal a várt ovu elött kell elkezdeni és ovu utáni 2-3 napig csinálni.

Mindig ugyan abban az időpontban. Viszont ide nem kell reggeli első pisi. Inkább délutániból jó csinálni. Figyelve hogy a teszt elvégzése elött egy órával ne nagyon igyon az ember.

Peteérés: egy adott nap amikor a tüsző megreped.

Termékeny napok: A peteérés megelőző 3 nap és az után következő 24-48 óra. (A hímivarsejtek 72 óráig életképesek, így ovut megelőző 3 napban lévő szexből is simán lehet gyerek. A tüszőrepedést követően a petesejt 24-48 óráig életképes)

2016. márc. 27. 22:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a gyors kedves valaszokat.

Csak annyit, hogy nekem sokan azt mondjak pont a higanyos nem jo hanm a digitalis. Masok forditva? :/

2016. márc. 28. 02:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Viszont vegre mindent ertek.:) igy mar konnyebb!!! :)))
2016. márc. 28. 02:16
 5/6 Bella169 ***** válasza:
A hagyományos ( higanyos) a legmegbizhatóbb. Nekem a doki is azt javasolta.
2016. márc. 28. 06:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem az enyem a digitalisat. Azthiszem mind a kettőt kifogom próbálni!:)
2016. márc. 28. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!