Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A szolárium károsítja a magzatot?

A szolárium károsítja a magzatot?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert még nem vagyok terhes, de próbálkozunk a párommal. Viszont mindjárt itt az esküvőnk és járok szoliba egy héten kétszer. Nem sok időre, csak 6 percre. De ha összejönne a babó, akkor ugye ez nem jelentene rá veszélyt?
2010. ápr. 1. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
En leallnek azzal a szolival ( vagy a probalkozassal ) Szep leszel ugy is, de nem veletlenul nem szabad terhesen szolizni. A sugarzas az sugarzas, a kromoszomak meg az elejen nagyon serulekenyek. En nem kockaztatnek. Nem erdemes.
2010. ápr. 1. 14:58
 2/6 A kérdező kommentje:
És a nappal is ugyan így kell vigyázni? Tehát nem szabad napra sem menni?
2010. ápr. 1. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Szabad napra menni, csak ne érje közvetlen napsütés a pocakodat. Inkább a hőfelvétel a gond, mint a sugárzás. De tartsd be a 11-15 közötti árnyékban tartózkodást!
2010. ápr. 1. 15:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Szerintem peteérésig még elmegyek egyszer kétszer szoliba, de utána már nem. (mérem a hőmet, úgy hogy tudni fogom mikor lesz pém) Így biztos nem lesz gond.
2010. ápr. 1. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is szolizós vagyok! Találtam egy tudományos cikket róla már nem tudom hol, de megkeresem ha gondolod. Az volt a lényeg hogy semmivel se ártalmasabb a napnál! És nem is tud olyan "mélyen" semmit se bezavarni ill. bármire is hatással lenni. Azért is fakulunk ki hamar a szolitól mivel felületi színt ad és pigmenteket érinti... tehát nyugodtan lehet de azért nem kell túlzásba vinni mert a sok az mindenből megárthat. Én szolizok azóta is, hetente -10 naponta egyszer megyek 6 percre. Semmi veszélyt nem jelent ez a babára nézve, ne aggódj. A dohányzás vagy az alkohol milliószor károsabb. Szép esküvőt és mielőbbi babavárást neked!
2010. ápr. 1. 19:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Remélem hamar jön majd a baba.
2010. ápr. 1. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!