Érezted azt egy gyerek után, hogy lehet inkább nem vállalnál még egyet?
Figyelt kérdés
Én eredetileg 3 gyereket szerettem volna, de most az első után úgy érzem, hogy nem biztos, hogy én ezt még egyszer akarom. Sem a szülést, sem a sok éjszakázást, stb. Ha volt más is így, akkor megváltozott később a véleménye? Két éve szültem, lassan újra teherbe kellene esnem, ha eredeti terveket nézzük, de nagyon félek tőle. Normális vagyok?2010. ápr. 1. 14:25
1/14 anonim válasza:
Egyik ismerősöm is így érezte, fogadkozott az első után, h több nem lesz. Már a 3. is megszületett.
2/14 anonim válasza:
Szia! Nekem 1 éves a lányom, de még én is úgy érzem hogy nem akarom elejétől kezdeni az egészet. És olyan érdekes mert mostanában azt álmodom hogy nagy pocakos terhes vagyok, megyünk a szülőszobára és rettegek a szüléstől és nem akarom. Viszont néha meg úgy érzem hogy kell a lányunknak egy kistesó, főleg ha a férjemre gondolok akinek nincs...
3/14 anonim válasza:
Én még nem szultem viszont az unokatesom is hasonlokeppen velekedik mint te. 3 eves a gyereke és olyan boldog, h vegre nagyobbacska, ovina jar, és neki is több szabadideje van magara és mar nem kell annyit ejszakazni. Persze egy 3 eves gyerekkel is vannak gondok, dacolnak, hisztiznek stb. Eleg negativan hangzik ez igy, hiszen egy gyerek több boldogsagot hoz, mint gondot, sokan biztos felre is ertik majd ezt a kérdésedet. én ugy gondolom egy gyereknek kell a testver, hogy mindig legyen kihez fordulnia és ne legyen egyedul. Az anyagi okok erthetoek, ha vki emiatt nem vallal be meg egy gyereket, de talan a sok éjszakazas meghozna a gyumolcset. Szép nagy boldog csaladod lenne idovel.
4/14 anonim válasza:
Én is igy vagyok vele. Engem is az éjszakázás visel meg a legjobban, meg a szoptatással járó hormonváltozás. A szoptatás maga nem zavart, csak amilyen a közérzetem volt azidő alatt. Nem beszélve arról hogy a derekam teljesen tönkrement és azóta se jött helyre, nem is fog. Nem tudom hogy birna még el egy terhességet. Nekem a férjem erőlteti hogy legyen még baba, akár 5 is. Én max még eggyet szeretnék, amiatt hogy a kislányom ne legyen egyke, de mindenképp várnék még hogy legyen köztük 3-4 év korkülönbség.
5/14 anonim válasza:
Teljesen normális vagy. Egy gyerek is rengeteg időt és pénzt elvisz, főleg ha már nagyobb lesz. Normális ember meg magával foglalkozik elsősorban, ez 2-3 gyerek meg munka mellett már szinte lehetetlenségnek tűnik. Ha nem akarsz gyereket akkor ne szülj többet, mert az senkinek nem lenne jó.
6/14 anonim válasza:
Én sem akarok többet, egyáltalán nem kívánom az egészet még egyszer, pedig a világ legcsodálatosabb dolgának tartom a szülést is magát, és a lányomat semmi pénzért nem adnám, de mégsem...
7/14 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok. A környezetem nem ért meg igazán, kivéve a férjemet. Az ismerősök, akiknek már van gyereke, mind alig várja, várta, hogy újra legyen neki. Azt hittem valami "baj" van velem.
2010. ápr. 1. 14:51
8/14 anonim válasza:
Én mindig 2 vagy több gyeretket szerettem volna. Amikor megszületett a kisfiam, nagyon fáradt voltam az 1. hónapokban, és volt is olyan kijelentésem, hogy én még egy babát nem akarok. De másfél éves kora óta, megint vágyom egy babára.
9/14 anonim válasza:
Én is így éreztem, de a fiam után mindenképp lányt szerettem volna és csúnyán hangzik de a fiamat is eredetileg lánynak vártuk.
Ha ő lány lenne, tuti nem lenne másik gyerekünk.
Nekem kicsi köztük a korkülönbség, direkt azért mert nem akartam volna még pár év múlva újra a szopi,büfi, pelus, nem alvás körforgást újrakezdeni, így meg egyszerre túl vagyunk ezen így hogy még mindkettő pici. ( a kicsi 2 hós a nagy 20).
Nem szerettem volna azt se ha tesó nélkül nő fel.Nekem nagyon fontos a testvérem pl.főleg mivel a szüleink meghaltak elég fiatalon.
10/14 anonim válasza:
habár én még "csak" 5 hete szültem de én már ott a szülőszobán mondtam volna ha kérdezik h mikor jön a kistesó h lehet soha.most már ott tartok h 5 éven belül tuti nem DE ilyen gyönyörü mosolyért lehet bevállalom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!