Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A terheléses vércukorvizsgálat...

A terheléses vércukorvizsgálat és az inzulinrezisztencia vizsgálata ugyanaz? Babát szeretnénk, de pco-s vagyok.

Figyelt kérdés
Ez a két vizsgálat egy és ugyanaz, vagy van valami különbség?
2010. márc. 30. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz, de egyszerre csinálják. Éhgyomorra megmérik a vércukrot, azaz a glükózt és az inzulint. Majd meg kell inni 75g vízben feloldott glükózt és 60 perc múlva újra vesznek vért. Az igazán érdekes a 120. perc, mert akkor már látszik, hogy lefelé tartanak-e az értékek vagy sem. Ha pcos vagy ragaszkodj a három pontos vérvételhez. Az a tapasztalatom, hogy nem mindenütt néznek 3 értéket, pedig ez kell, hogy objektív legyen a kép.
2010. márc. 31. 07:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az inzulinrezisztenciát csak úgy tudja megállapítani, ha terheléses vércukor vizagálatot végeznek. Nekem inzulin rezisztenciám van, endokrinológus -szülész -nőgyógyászhoz járok. Nekem itt ahol lakom 3 szor akartak vért venni, (éhgyomori, 1 órás, 2 órás) de a dokim azt írta a papírra, és azt is mondta, hogy az 1 órás vérvétel régen volt,már meghaladott, nincsen jelentősége, azt figyeli, hogy a 2 órás értéknek már vissza kell mennie a kiinduló állapotra, nekem nem ment vissza, így kaptam merckformint, 1 hónapig szedtem és 1,5 év után spontán összejött a baba.

23 hetes km

2010. márc. 31. 08:29
 3/4 anonim ***** válasza:

ui: nekem minden UH előtt mennem kell terheléses vércukor vizsgálatra és mellette teljes vérkép, vizelet és TSH értékeket is minden alkalommal nézet a doki.

23 hetes km

2010. márc. 31. 08:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!!
2010. márc. 31. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!