3 gyermekesekhez/3. gyereket tervezőknek szólna a kérdésem? Nem bírom kiverni a 3. baba gondolatát a fejemből.
Mi belevágtunk, nemrég teszteltem pozitívat.
A nagy 8, a kicsi 4 lesz, mire a kicsi megszületik.
Biztos munkahelyünk van, bár én úgy tervezem, hogy max. félállásban mennék vissza a 3. gyerkőc után.
Még van pár évig hitelünk, meg néhány előtakarékosságink, ami állandó költség a mindennapi megélhetés mellett.
Jelenleg 430-450 ezer a bevételünk, de a 3. gyerek adókedvezménye megdobja 75ezerrel 1,5 hónap múlva.
A gyerek kicsi korában nem kerül sokba, de minél nagyobb, annál több. A középiskola vagy esetlegesen egy egyetem meg kimondottan drága. Nálunk ez is fontos volt, ezért vártunk köztük több évet is.
A főiskola elvégzése nehézkes, de megoldható, ha van segítséged.
Igen, ők tudják, hogy mennyit bírna. Szerintem itt senki nem írta, hogy nem lehet megélni ekkora összegből.. nálatok is szíved joga gyereket vállalni ekkora bevételre. Mi többre vágyunk. Bár tény, keményen tanultunk és küzdöttünk azért, hogy most egy nagyon jó életszínvonalon éljünk és szeretnénk ha ezt a színvonalat hellyel közzel meg tudnánk tartani gyerek mellett is.
Szóval persze..biztos meg lehet oldani 200-250 ezerből 3 gyereket, de ennyire én kettőt sem vállalnék.
Ahogy sokan mások is.
23-as!
Előtted válaszoltam. Igen, ennyit keresünk. Éppen ezért írtam, hogy be merjük vállalni a 3.-at. Nem beszélek le senkit arról, hogy kevesebből vállaljon, de rábeszélni sem fogok senkit. Véleményt kért, és kapott a kérdező.
Egyébként mi Békés megyében élünk egy kisvárosban, hidd el, itt sem fenékig tejfel az élet, sok-sok szegény nagycsaládost látok.
Szerintem minden könnyebb, ha előrelátó az ember (amennyire lehet, tudom, hogy nem lehet mindent kiszámítani)
Alap az, hogy lássam, mennyit keresek, ha tudok végig dolgozni a terhességem alatt, vagy mi van, ha idő előtt táppénzre kell menni. A babaprojekt előtt kiszámoltuk, mennyi lesz a bevételünk a CSED, GYED ideje alatt, mikor fut ki a hitelünk, mikor tudunk jelentősebb összeget félretenni a gyerekek számára.
És amiről még nem is írtunk, nekem fontos, hogy hová vállalok be 3 gyereket. Tudom, most "felkapott" dolog a 3.-at a CSOK miatt tervezni, és biztos van olyan , aki ki tud jönni ebből előnyösen, a körülöttünk élők biztos nem. Szóval alap egy nagyobb lakás vagy ház, ahol kényelmesen elférünk, és lehetőleg ne legyen rajta sok hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!