Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Próbálkozzak győzködni a...

Próbálkozzak győzködni a családom, vagy majd elfogadják a helyzetet?

Figyelt kérdés

36 éves vagyok, házasságban élek. Van egy 10 éves lányunk, most pedig váratlanul teherbe estem. Abban, hogy megtartom, biztos voltam, vagyok.

A főnökömnek még nem szóltam, még korai lenne, de már két kismama is van nálunk, és eléggé megviseli a dolog…

A férjem sem öröme sem felhőtlen, ő 46 éves, és azt mondta öreg egy ilyen picihez.

Anyukám szerint már én is öreg vagyok, anyósom is értetlenkedett, minek kell már nekünk ez a gyerek…

Sógornőm is megszólt, bár ő mindig csak bántani tudja a másikat…

Győzködjem őket, vagy majd alakul vhogy a helyzet?

2016. jan. 26. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Győzködni szerintem nem érdemes, elég annyit mondanod, hogy te szeretnéd ezt a babát, és ők is biztos megbékélnek a helyzettel, legkésőbb akkor ha már a kezükben foghatják a picit. Egyébként egyáltalán nem vagy öreg hozzá, nem is értem hogy mondhatnak ilyeneket neked, csúnyán viselkednek.
2016. jan. 26. 13:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy öreg hozzá, van, aki még csak az elsőt szüli vagy most próbálkozik...szóval ugyan már, nevetséges.

Azt, hogy férjed aggodalmaskodik esetleg, azt vele beszéld át.

De a többiek véleményét magasról ejtsd. Nem nekik, magatoknak vállaljátok, ezt tartsd a fejedben. Mindenki elmondta a meglátását, de a Ti kezetekben a döntés.

Győzködni nem kell, a nagyszülők úgyis meglágyulnak egy új csöppség láttán-legkésőbb akkor, a sógornőd meg ha egyébként is a bántás a szokása, nem mérvadó.

Ha valaki kérdezi, így döntöttetek és kész.

Gratulálok és minden jót kívánok!

2016. jan. 26. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Van, aki 36 évesen vállalja az első. Szerintem sem vagy öreg hozzá. :) Szerintem ezt ti érzitek és csak a ti döntésetek.
2016. jan. 26. 13:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első jött 36 éves koromban, most meg 39 múltam (és ma kéne szüljek). Ez a ti döntésetek (férjed és te), nem a másé.
2016. jan. 26. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy öreg hozzá. Az egyetlen ember, akivel erről beszélned kell a férje. A többiek nem kompetensek az ügyben.
2016. jan. 26. 13:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sem győzködném őket, de határozottan szólnék nekik, hogy mindenki tartsa meg a véleményét magának, ha már örülni nem tudnak. Ha pedig minden egyes találkozáskor azt hajtogatnák, hogy túl idős vagy, meg hogy minek ez a baba, akkor még a találkozások számát is alaposan leredukálnám, megközelítőleg a nullára.

A férjed sem idős, 46 évesen szinte élete teljében van, őt győzd meg, hogy ne féljen, Mick Jagger, Mel Gibson vagy Clint Eastwood bőven túl voltak az 50-en is, amikor babájuk született. :) Tudom, ez nem Hollywood, de akkor sem sok a 46.

Amúgy meg én mindjárt 40 vagyok és most várjuk az elsőt. :)

2016. jan. 26. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Bár én 25 évesen szültem az elsőt, de én is azt mondom, hogy egyáltalán nem vagy öreg! Szerintem nem kell őket győzködni. Kötelességük elfogadni a dolgot. Nyilván a férjeddel beszéljétek át a dolgokat, de ha te eldöntötted, hogy marad a baba, akkor szerencsére még ha akarna sem tud elrángatni abortuszra! Én így ismeretlenül is gratulálok és nagyon örülök nektek! :)
2016. jan. 26. 14:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez a ti döntésetek legyen és ne másé, olyan értelemben, hogy az, mit gondolnak mások, ne érdekeljen.
2016. jan. 26. 14:41
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
Én most 41 évesen várom a 2. gyermekem, van egy 9 éves lányom. Biztos vagyok benne, hogy a család egyik részről sem fogadja kitörő örömmel, de már jó előre bekészítettem a lesz.....om tablettát... nem az ő életük, hanem a miénk. Mi a párommal eldöntöttük, hogy jöhet a baba (pontosabban ő döntött úgy, hogy jön, mi csak arról, hogy maradhat). A család meg majd szépen beletörődik. Ha meg nem, akkor sem tudunk velük mit kezdeni...
2016. jan. 26. 18:18
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív válaszokat! Jó érzés végre ilyen kedves szavakat is hallani!
2016. jan. 27. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!