Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A korai terhesség tünetei...

A korai terhesség tünetei mennyire folyamatossak és intenzívek?

Figyelt kérdés
Nekem már a múlt vasárnap óta vannak tüneteim, eleinte elég elfogadhatóak voltak, de pl tegnap és tegnapelőtt nagyon szörnyen éreztem magam. Iszonyatos mellfeszülés, derékfájdalom, hasfájás, émelygés. Hétfőn csináltam egy tesztet, ami negatív lett (am a mostani hétfőre nem várom). Ma szinte semmilyen tünetem sincs, kivéve a melleim, amiken továbbra is érzem, hogy valami közeleg (vagy az egyik vagy a másik). Mikor csináljak új tesztet? Várjam meg a nemvárt napját? Vagy azután? És azt sem értem, hogy ha vasárnap voltak már tüneteim, akkor a hétfői negatív teszt egyértelműen negatív vagy lehet még pozitív is?
2016. jan. 23. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:

A hétfői tesztet egyértelműen korán csináltad a ciklushoz képest, persze ritkán előfordul hogy pozitív lesz egy korábbi peteérésből. Én azt gondolom, hogyha két nap múlva nem várod, akár már ma is ellőhetsz egy érzékeny tesztet, mert van esélye a pozitívnak, de ha biztosabbra akarsz menni, megvárod a nemvárt napját.

A koraterhességi tünetek azok kicsit később jelentkeznek, mint a nálad jelentkező tünetek, a nemvárt napja előtt pár nappal kb. leghamarabb is, de nem egy héttel.

A fogantatást követően a néhány sejtből álló embrió úgy 8-11. napig vándorol a petevezetékben, méh üregében és ezt követően ágyazódik be, és onnantól tud eleve bármilyen tünetet okozni, gondolj bele. Ha épp egy üregben úszkál, esélye nincs tünetet okozzon.

Az, hogy nem folyamatos tüneteid vannak, és a fentebb leírtak, inkább utaltak egy hormonális változásra a szervezetedben, amit okozhat akár egy közelgő menstruáció, a ciklusnak ezen szakasza illetve hormonzavar is.

2016. jan. 23. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Én jovohet péntekre nem várom,mindjárt megjon érzésem van és feszülnek a melleim. Soha nem volt semmilyen mensi jelen,csak aznap fájt a hasam. A lányommal ugyan ezeket éreztem mikor terhes lettem vele. Majd írok,hogy itt mi a helyzet
2016. jan. 23. 10:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Különösen az elsőnek, hiszen ez lenne az első terhességem és még nagyon sok mindenben vagyok bizonytalan. Igen, néha én is gondolok hormoningadozásra, vagy valamilyen hormon problémára, de az orvosom szerint rendben vagyok, annak ellenére, hogy a ciklusaim nem 28 naposak, hanem hosszabbak. Nekem ő azt mondta, hogy 42! napos ciklusig minden OK. És a vizsgálat eredményei is jók voltak. Néha úgy érzem, hogy az orvosok lekicsinyítik a mi problémáinkat, sokáig jönnek azzal, hogy ez még rendben van, aztán meg ha nagyobb baj lesz, mi vagyunk a hibásak, mert nem szóltunk időben (ezt nem egy orvosnál tapasztaltam).
2016. jan. 23. 11:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Én elsőnél 4nappal, másodiknál 7 nappal a nem várt után teszteltem.
2016. jan. 23. 15:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Második drukkolok :)
2016. jan. 23. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!