Normális, ha a ciklus elején a hőm szinte mindig 36,5? (bővebben lent)
Csak 5 napja mérem, minden reggel 6.40-kor és minden este 9-kor is. Az esti eléggi ingadozó,viszont a reggeli hőm 4x 36,5 volt,1x meg 36,4. mielőtt megjött, akkor is megmértem, akkor magasabb volt, 37,1 azt hiszem, de csak 5 napja vezetem ( ennek a ciklusnak az 1. napjától).
Digitális hőmérővel mérem, reggel mindig ugyanabban az időpontban, közvetlen ébredés után, se ivás, se wc, szinte még félálomban vagyok. Előtte 7-8 órát alszom, kb ugyanannyit minden nap.
A hőmérőt ellenőriztem, nekem ez pontosabban mér, mint a régi higanyos.
Hüvelyben mérem, szájban hányingerem lesz tőle, nem bírom.
Mi lehet a gond? Látom az itt belinkelt görbéket, másoknak ingadozik valamennyit, nekem meg egyenek, mint a szög :(
Akkor az alaphőm 36,5? Még teljesen kezdő hőmérőző vagyok, mire kellene figyelni?
Együtt lenni mikor kell? MIkor leesik ehhez képest többet, akkor húzzunk bele?
Dehogy gond, én is digitálissal mértem, a legtöbben azzal mérik. Az, hogy 4 napja ennyi, nem biztos, hogy ez lesz a végleges alaphőd, még simán cikkcakkozhat is, az egész follikuláris fázis hőjéből átlagolódik az alaphő, de tényleg nincs jelentősége.
Tüszőrepedés előtt nincs mindenkinek hőleesése. A görbe nem alkalmas arra, hogy ELŐRE megmondja mikor kell együtt lennetek, maximum úgy, hogy ha minden hónapban rendre hasonlóak a görbéid, akkor tudod, hogy mikorra várható a repedés. De alapvetően a hőből csak UTÓLAG lehet meghatározni az ovuláció napját, olyan módon, ha legalább 4-5 napja az alaphő fölé kerül a reggeli hő, az a jó, ha minimum 0,5 fokkal.
Nagyon sokszor leírtam már ezen az oldalon - mivel úgy látom, hogy a nők görcsösen tudni akarják a repedés napját - hogy ez teljesen fölösleges, illetve nem is lehetséges "házilag". A tuti recept a ciklus 10. napjától kétnaponta szex, mert akkor mindig van életképes spermium a petevezetőkben, bármikor repedjen. Azt is gyakran olvasom, hogy sokan tudni vélik, mikor fogantak. A fogantatás és az aktus időpontja nem egy és ugyan az, pont a több napig várakozni képes spermiumok miatt. A többség azt hiszi, akkor fogan a baba, amikor az aktus van, gondolom ezért van mindenki ennyire kihegyezve a repedés pontos idejének tudni akarására.
De fölösleges. Nekem volt részem meddőségi kezelésben is (tüszőérlelés, éréskövetés, repesztés) de akkor sem aggódtam azon, hogy mikorra "repeszt meg" meg a szuri, mert az orvos utasítása szerint kétnaponta együtt voltunk, így totál mindegy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!