Most hagytam abba a dohányzást, mennyit várjak a teherbeeséssel?
26 éves vagyok, szeretnénk már babát a férjemmel!
Mert igazából már nem védekezünk, május óta már fogamzásgátlót sem szedek!
Ár egy másik kérdezőnél leírtama véleményemet a témával kapcsolatban:
"Sajnos a családban volt olyan aki nem tette le, meg is lett az eredménye, 29 hétre szült, a lepénye meg már nagyrészt el is halt (ez indította meg valószínű a szülést és valószínüleg a nikotin és egyéb cigi adalékanyag miatt halt el a keringést a lepényben, mert átszürődik oda is). Szerencsére a baba él és egészséges. Ez nagyban csak az orvos tudománynak köszönhető, mert a víz elfolyáskor azonnal adtak az anyána vénásan gyógyszert ami "meg érlelte a baba tüdejét" és csak 48 óra múltán császározták meg mire hatott a szer. De ha esetleg könnyen szülő típus lett volna és a vízelfolyással egyben tágul is nem léett volna ennyire egyszerű. De azért az első sokkot nem kívánom senkinek, hisz értelmes ember tudja, hogy a baba minél többet van bent annál jobb.
Én életemben nem dohányoztam, nem volt semmilyen más függőségem sem, tehát nem tudom mit jelenthet az, hogy leszokni, de a kisbaba nem ér meg annyit?"
De szerintem a te esetedben már elegendő lépés volt, hogy letetted és ha most sikerülne is a terhesség, már koránt sem jelentene annyi kockázatot mint ha cigiznél. Tehát mehet a próbálkozás:) Sok sikert!
Szia!
Én 14 évnyi dohányzás után 2006. 12. 31-én tettem le a cigit. Nagyon nehéz megállnom most is, pedig lassan egy éve, hogy nem gyújtottam rá.
Szerintem van valamennyi hatása, mert mi is augusztus óta próbálkozunk a babával de még nem sikerült. Bár mi úgy vagyunk vele, hogy nagyon szeretnénk, és jön amikor jön, de azért már jó lenne. Nagyon nagy elhatározás kell ahhoz, hogy a cigit megálld. Add meg a gyermeknek azt az esélyt, hogy ez a tényező nem befolyásolja az egészégét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!