Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most hagytam abba a dohányzást...

Most hagytam abba a dohányzást, mennyit várjak a teherbeeséssel?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, szeretnénk már babát a férjemmel!

Mert igazából már nem védekezünk, május óta már fogamzásgátlót sem szedek!

2007. nov. 9. 22:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést, miért kéne várni? Jó, a szervezetből kb egy év alatt ürül ki teljesen a nikotin, de nincs mitől tartani. Én ráadásul terhesség alatt szoktam le, nem lett baja senkinek...
2007. nov. 10. 00:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is dohányoztam 18 éves korom óta, most vagyok 29 és szeptemberben tettem le a cigit és rá 2-3 héttel már próbálkoztunk és azóta is :) Szóval mondhatom, hogy mindent bele! Sok sikert! Vitamint azért szedj, a cigi sokat elvett belőlünk!
2007. nov. 10. 07:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell várni egyáltalán, a felraktározódott nikotinmennyiség csak a te szervezetedben okoz némi hiányt, de az már a babát nem veszélyezteti.A lényeg inkább az, hogy maradj meg az elhatározásnál és ne is gyújts rá többet, ha teherbe estél.
2007. nov. 10. 08:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ár egy másik kérdezőnél leírtama véleményemet a témával kapcsolatban:

"Sajnos a családban volt olyan aki nem tette le, meg is lett az eredménye, 29 hétre szült, a lepénye meg már nagyrészt el is halt (ez indította meg valószínű a szülést és valószínüleg a nikotin és egyéb cigi adalékanyag miatt halt el a keringést a lepényben, mert átszürődik oda is). Szerencsére a baba él és egészséges. Ez nagyban csak az orvos tudománynak köszönhető, mert a víz elfolyáskor azonnal adtak az anyána vénásan gyógyszert ami "meg érlelte a baba tüdejét" és csak 48 óra múltán császározták meg mire hatott a szer. De ha esetleg könnyen szülő típus lett volna és a vízelfolyással egyben tágul is nem léett volna ennyire egyszerű. De azért az első sokkot nem kívánom senkinek, hisz értelmes ember tudja, hogy a baba minél többet van bent annál jobb.

Én életemben nem dohányoztam, nem volt semmilyen más függőségem sem, tehát nem tudom mit jelenthet az, hogy leszokni, de a kisbaba nem ér meg annyit?"

De szerintem a te esetedben már elegendő lépés volt, hogy letetted és ha most sikerülne is a terhesség, már koránt sem jelentene annyi kockázatot mint ha cigiznél. Tehát mehet a próbálkozás:) Sok sikert!

2007. nov. 10. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Az M-et lehagytam az elejéről... :)
2007. nov. 10. 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:
nos ez mind szep es igaz amit elottem irtak,de!en pl nem tudtam hogy terhes vagyok nem is volt terveben es osszevissza ciklusom miatt sem tunt fel h mi van.10 hetes voltam mikor egy meredek lepcson mentem le es utanna gorcsosen fajt a hasam es vereztem eleg erosen.pont egy korhazban voltunk az anyosommal es a ferjemmel,atvittek a nogyogyasztra mert nem tudtam kiegyenesedni es elajultam.huvely uh,hasi uh es 2 pici poronty az erszenyben.nem is sejtettem mert kb 3szor volt mensim egy ev alatt,szoval...es en meg aznap cigiztem. a sracok jol vannak szep nagyok,ez csak egy pl.volt mert a hormonzavarom ellener es hogy cigiztem is nem egy ketto egeszseges gyereknek adtam eletet 23 evesen.szeintem nyugodtan probalkozhatsz,ja es azota en se cigizek,es en is babat varok
2007. nov. 10. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem nem kell várnotok. Akkor van baj, ha már terhes vagy és úgy cigizel, mert azt a baba is elszívja veled együtt. És hiába mondják sokan, hogy egészséges lett a babájuk, pedig cigiztek végig, ha láttál már "cigis újszülöttet" megérted, hogy miről beszélek.Nagyon helyes, hogy letetted a cigit. Nincs annál csúnyább, mint, mikor óriási pocakkal szívja valaki. A lényeg, hogy szabad az út egy egészséges és boldog babához.
2007. nov. 11. 09:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 14 évnyi dohányzás után 2006. 12. 31-én tettem le a cigit. Nagyon nehéz megállnom most is, pedig lassan egy éve, hogy nem gyújtottam rá.

Szerintem van valamennyi hatása, mert mi is augusztus óta próbálkozunk a babával de még nem sikerült. Bár mi úgy vagyunk vele, hogy nagyon szeretnénk, és jön amikor jön, de azért már jó lenne. Nagyon nagy elhatározás kell ahhoz, hogy a cigit megálld. Add meg a gyermeknek azt az esélyt, hogy ez a tényező nem befolyásolja az egészégét.

2007. nov. 26. 15:40
 9/9 anonim válasza:
Az emberi szervezet csodálatos gépezet! Képes több évnyi, évtizednyi mérgezés után regenerálódni. A nikotinnak nem kellenek hónapok h kiürüljön a szervezetből, ugyanis abba belehalnál. Pont azért vagy képes túlélni, mert a pici slukkok nikotinadagja dózisonként kerül a véráramba, ahonnan igen gyorsan ki is ürül (ekkor jelentkezik a hiánytünete) Viszont a dohányzás + fogamzásgátló szerek együttes alkalmazás páratlan módon képesek károsítani a női szervezetet... 60 nap szerintem a minimum várakozási idő! Ez idő alatt a férjnek is tartózkodnia kellene mindenféle káros szenvedélytől! Sportolni kellene, és vitaminkészítmények helyett friss gyümölcsöket enni! Persze minden embernek alapvetően így kéne élnie, és akkor nem születnének ilyen kérdések sem...
2008. márc. 13. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!