Hogy van akkor peteérésem?
Most vágtunk neki a babaprojektnek. De nem értem ezt a peteérést. Vagyis nem tudok kiigazodni,mert az egyik oldal azt írja, hogy 28 nap egy ciklus, átlagosan és ebből a 3-5 nap a menzesz. De nekem mindig úgy jön meg, hogy 21.napra és 7 napig szokott tartani. A nőgyógyászom azt mondta ez nem gond, hogy 21 naponta menstruálok. De teljesen összezavart ez az internetes kalkulátor is. Így volt meg az elmúlt 4 hónapban.
-szeptember 17-én kezdődött, 23-ig tartott.
-október 15-én kezdődött , 21-ig tartott.
-november 11-én kezdődött, 16-ig tartott.
viszont decemberben így 9-én kellett volna jönni, előtte mi együtt voltunk párommal, és két napig csak barnáztam, majd 11-én megjött amit erős méhösszehúzódás és hasmenés kísért. Elméletileg január 6-án kell most megjönnie. Rákerestem a peteérésre, [link] ezen az oldalon ezt írja. Akkor én hogy tudom kiszámolni. Letöltöttem naptárat a telefonomra, de az is össze-vissza jelez. Megadtam, hogy 21napos ciklus, erre mindig azt írja, hogy következő menzesz 16 nappal később. Nem értem. Akkor, hogy tudom kiszámolni? Esetleg én vagyok ilyen buta, vagy másnak is gondot okozott? Kicsit kétségbeestem, mert körülöttem, azt látom, hogy elsőre sikerült. Mennyit hallani egy éjszakás kalandokból született babákról.
Alapvető hiba van a számításodban, innentől borul az egész!!!!!! A ciklus a vérzés első napjától tart a következő vérzést megelőző napig. Nem számít, hány napig vérzel, nincs semmi jelentősége semmilyen szempontból! Pl. a szeptemberi ciklusod 28 napos, az októberi 27 napos volt, számold csak ki. Teljesen tévesen számolsz, innentől fals minden számítás.
Mindig mindent az vérzés első napjától számolunk, felejtsd el a vérzés hosszát, a kutyát se érdekli. A ciklus 10. napjától 2-3 naponta érdemes együtt lenni. Egy ciklusban 15-20% az esély a teherbeesésre, ha mindkét fèl egészséges, tehát ne hergeld magad azzal, hogy másoknak elsőre sikerül, mert ez nem igaz.
Nah.. csak megszuletett :)))
Ha 28 napos a ciklusod (marpedig annyi) akkor most kb december 22-24 kozott volt a peteeresed,de ez naptari modszer,tehat ha biztosra akarsz menni akkor ovu teszt (az se 100%) vagy homerozessel nyomonkovetheto.
Ha tudod,mikorra nemvarod,abbol vonj ki 14 napot (ez az atlag) es megtudod a peteeres datumat.
A menzesz kalkulatorod pedig szerintem be van allitva,hogy az elozoekhez viszonyitva allitsa be magat. De jobban fog mukodni,ha beallitod hogy 28 naposak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!