Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lettem! Nem tudom mit...

Terhes lettem! Nem tudom mit tegyek? A többi lent

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok!1 éve barátom!Nem rég vesztettem el vele szüzességem!Felelöség teljesen szexelünk mindig!Gumi nélkül Soha!!!A múlt hó-ban kiszakadt a gumi!Egyből írattam esemény utánit és be is vettem!Késett és a teszt pedig pozítiv lett!Nem tudom hogy mondjam el a szüleimnek!A barátom mellettem áll de én teljesen kész vagyok!!Nem kell a negatív válasz meg ami ilyenkor szokott mert tényleg mindig védekezünk!!!
2015. dec. 27. 11:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

Azt se tudod, hogy mit reagálnak a szüleid a terhességre, de abban már most biztos vagy, hogy nálatok lakhattok?

Honnan ez a nagy önbizalom?

Ha a barátod ugyan dolgozik, de arra nincs pénze, hogy külön költözzetek, akkor elárulom, hogy TÚL KEVESET KERES EGY GYEREKHEZ (plusz a te eltartásodhoz)!

Kicsit tanakodjatok még, de azért ne sokáig, mert kifutsz az időből, ha mégse válna be az ötletetek a szülőkhöz költözésről.

2015. dec. 27. 12:29
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így mondd el nekik, kiszakadt a gumi, vettél be rögtön esemény utánit is, ennél többet te nem tehettél. A sulit befejezed magántanulóként, előrehozott érettségivel, vagy majd estin, a továbbtanulást pedig levelezőn folytatod. A barátod pedig a munka mellett szintén levelezőn tanulhatna egy olyan szakmát, amivel jobban tud keresni, hogy idővel el tudjatok majd költözni. Mindenképpen oda kell állni a szülők elé, mivel kiskorú vagy, és nem lehet előre tudni a reakciójukat.

Mondd el, hogy te is kétségbe vagy esve, de szeretnéd befejezni a sulit, és segítsenek kitalálni, hogy hogyan tovább, ezért szülők a szülők. Ha az én lányom kerülne ilyen helyzetbe, nyilván nem örülnék, de támogatnám a döntésében.

2015. dec. 27. 12:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam,hogy a szülők nyakára költöznénk!De egyenlőre míg nem találunk lakást gondolom lakni kell valahol!Félek a szüleim reakcíójától de tudom,hogy egy pár nap kioktatás után segítenének!Inkább nálam van a gond hogy meg ilyedtem és támogatásra van volt szükségem! A barátom nem keres olyan rosszul csak nem egy két nap egy külön költözés!!
2015. dec. 27. 12:37
 14/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!Este ha végez a párom elmondjuk mind két szülőnek!Segítetek egy kicsit megnyugodni!Minden képen megírom,hogy mi volt!Nem olyan vészes ez hiszen minden meg van csak korán jött az egész és be pánikoltam!Tudom vannak nálam rosszabb helyzetben is!csak kellett valaki aki meghallgat és tanácsot ad!Még egyszer köszönöm!! :)
2015. dec. 27. 12:43
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

Mi az a minden, ami megvan?

Ezt majd akkor mondd, ha a pasiddal osztottatok-szoroztatok és az jött ki, h a fizujából futja albira, kajára, rezsire, közös költségre, bababútorokra, pelenkára, tápszerre, gyógyszerekre, babaruhákra, ápolószerekre, terhesgondozásra, neked vitaminokra, minőségi étkezésre, szülési költségekre (még ha nincs is fogadott orvosod, venned kell sokmindent) terhesruhákra. Na úgy a szülésig kb ennyi.

Vagy úgy gondoltad, ezt mind a szülőkkel fizettetitek ki?

2015. dec. 27. 12:50
 16/25 A kérdező kommentje:
Akkor ítélj el ha te a gyerekeidnek semmivel nem segítenél!Nem fognak a szüleim se az ő szülei kifizetni semmit helyettünk!Van egy nővérem akinek segítettek a szüleim apróságokkal!Vettek egy pár dolgot a kis unokájuknak!Szerintem ez nem baj!!!Ja és nem hiszem,hogy egy 150.000 ft-os fizetés nem lenne elég!Az meg hogy meg van minden képletesen értem!Tényleg csk biztatásra volt szükségem!Ennyi!!
2015. dec. 27. 12:56
 17/25 anonim ***** válasza:
33%
150 netto vagy BRUTTÓ? Nettonak is kevés 3 ember eltartasahoz, albérletben..... Gyerekagy, babakocsi, ruhák, pelenka, esetleg tápszer, orvos, gyógyszerek. ... Neked csak gyes járna meg családi pótlék, az 30 valamennyi együtt, semmire nem elég. És ez csak a kezdet. Végzettség és munkatapasztalat nélkül, egy kisgyerekkel később a munkába állás se lesz egyszerű. Főleg, ha a barátod meggondolatlan magát és mégsem akar babázni és csaladosat játszani 20 évesen. ...
2015. dec. 27. 13:07
 18/25 anonim ***** válasza:
42%

150 000 ft egy 3 tagú családnak nagyon kevés. Te még gyerek vagy nem értheted, sose kerestél pénzt, így elhiszem, h neked ez rengetegnek tűnik.

Én megyeszékhelyen lakom, itt egy egyszobás garzonlakás 45.000 ft-ba kerül, plusz a víz, villany, fűtés, közös költség, ez még 40E ft kb. Ehhez jön a telefonszámla és a kaja. Ha tudsz főzni, napi 2000 ft-ból spórolósan ki lehet jönni. Számolod, hogy ez 60E ft?

...és még szó nem volt tisztítószerekről, buszbérletről, internetről, kozmetikumoról, még nem vettél egy tésztaszűrőt, egy új melltartót egy doboz bonbont anyukád névnapjára, de a pénzetek már elfogyott.

Mi lesz a babával?

2015. dec. 27. 13:08
 19/25 anonim ***** válasza:
65%

Fejezzétek már be! Ha meg el akarná vetetni, akkor meg jönne mindenki, hogy fúj gyilkos, megöli a gyerekét... Az ő döntése, ha nem akarja elvetetni, akkor tiszteletben kell tartani, majd megoldják valahogy, nem a ti dolgokat. Használtan nagyon olcsón lehet hozzájutni babakocsihoz, kiságyhoz, babaruhákhoz, nem kell mindenből luxus. Biztos fog kapni ismerősöktől is ezt-azt. Az orvos elméletileg ingyen van, nem muszáj mindenkinek 5D-re menni meg fogadott orvossal szülni. És valószínűleg a szüleik is segíteni fogják őket. Sok felnőtt nő szándékosan úgy esik teherbe, hogy csak gyes-t kap, több ilyenről is tudok... Igaz, nem ideális a helyzet, jobb lett volna pár év múlva, de már ez van, meg kell oldani.

(Azt azért beszéld meg egy orvossal, hogy nem lesz-e baja a babának, az eseményutáni miatt)

2015. dec. 27. 13:24
 20/25 anonim ***** válasza:
61%
Szia. Én 20 vagyok és most várom az első babámat. Kicsivel más a helyzetünk, de ha gondolod írj privit.
2015. dec. 27. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!