Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes vagyok vagy csak...

Terhes vagyok vagy csak beképzelem?

Figyelt kérdés
október 31-én megszakítással együtt voltam a barátommal. aznap reggel múlt el a menstruációm. még nem állt be rendesen, volt amikor 45 napos volt a ciklusom, de volt 28 napos is. ebben a hónapban a napokban várom, de még nem jött meg. a melleim már egy hete fájnak, és szurkáló érzést érzek a hasamban. most a napokban néha pár másodpercre görcsölt is a hasam. terhes lehetek vagy a stressz miatt is késhet? eléggé rástresszeltem a dologra sajnos... :/

2015. nov. 25. 21:05
1 2
 1/16 RRR ***** válasza:

nem valószínű,hogy az vagy

de vegyél egy tesztet ,hogy megnyugodj

és igen a stressz miatt is késhet

2015. nov. 25. 21:08
 2/16 anonim válasza:
védekezz, ne megszakítással
2015. nov. 25. 21:09
 3/16 A kérdező kommentje:
igen, tudjuk, hogy nem rendes védekezés. sajnos tudjuk mekkora felelőtlenség volt, parázunk miatta eleget, a kioktatás nem kell köszönöm
2015. nov. 25. 21:13
 4/16 A kérdező kommentje:
RRR-nek pedig köszi a választ, kicsit sikerült megnyugodni
2015. nov. 25. 21:14
 5/16 anonim válasza:
én nem kioktatlak, ne haragudj de ha ilyen felelőtlen vagy meg is érdemled, szia
2015. nov. 25. 21:14
 6/16 anonim ***** válasza:
Irány a gyógyszertár! Terhességi teszt többet ér minden találgatásnál.
2015. nov. 25. 22:01
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem akarlak ijesztgetni, de a szurkáló érzés, meg a menstruációs görcsökhöz hasonló, de annál enyhébb méhösszehúzódások a beágyazódás tipikus tünetei.

Te tudod, hogy máskor is szokott-e ilyen érzésed lenni, meg hogy máskor is már a menstruáció előtt jó egy héttel tapasztalsz-e mellfeszülést.

De az is valószínű, hogy ha eleve tudod, hogy meggondolatlanok és felelőtlenek voltatok, és idegeskedsz egy esetleges terhesség miatt, akkor elve "vizslatod" magadat a lehetséges tüneteket figyelve, másrészt a stressztől, idegeskedéstől is késhet pár napot a menstruáció.

A naptárra meg soha ne hagyatkozzatok, ha nem tudnátok egy meglepetés babának örülni, egyrészt, mert a menstruációs ciklus akkor sem svájci óramű, ha valakié alapvetően nagyon rendszeres - egy nőnek bármikor (akár még menzesz idején is) lehet spontán ovulációja (amit akár egy erőteljesebb orgazmus is kiválthat).

Ha nem akarsz még napokig (bízzunk benne, hogy feleslegesen) idegeskedni, nyugodtan csinálhatsz egy tesztet holnap, mert bő három héttel az aktus után már nagyon nagy valószínűséggel (szinte biztosan) kimutatná, még azt belekalkulálva is, hogy az aktus és a megtermékenyítés között akár 3-4 nap is eltelhet, ha később van peteérés, mert a hímivarsejtek ennyi ideig képesek életben maradni a petevezetékekben.

2015. nov. 26. 00:11
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. ha szombatig semmi, akkor testesztelek.
2015. nov. 26. 07:07
 9/16 A kérdező kommentje:
és az mennyire igaz, hogy a beágyazódáshoz vastag nyálkahártya kell, ami ugye nekem a menstruációval levált és elvékonyodott.
2015. nov. 26. 07:08
 10/16 A kérdező kommentje:
ja és mivel nagyon stresszelek sajnos emiatt sokat olvasgattam, és olvastam olyat is, hogy az előváladékban csak akkor van spermium, ha elötte volt már aktus. Ez igaz? Mert máshol meg teljesen mást olvastam.
2015. nov. 26. 07:10
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!