Nehezen estetek teherbe? Sokadik próbálkozás volt?
Nem. Elkezdtünk próbálkozni és jött is. Mondjuk nekem sosem voltak gondjaim, egyszer volt petefészekcisztám, ami kifakadt magától, de más nőgyógyászati gondom sose volt. Nem is görcsöltem a dolgon, mert minek, attól csak élvezhetetlen az egész.
24N
Hamar összejött, a 2. hónapban. Pedig úgy álltunk neki a babavállalásnak, hogy 1 évvel azelőtt, hogy tudtam, rá fogunk állni a projektre, a nőgyógyásznál kezdtem. Ugyanis tök rendszertelen ciklusom volt, és havonta 10-12 napot véreztem. Vérvétel, gyógyszer, semmi hatás. Közben elkezdtem más megoldás után járni, így jöttek a gyógyteák (cickafark és palástfű). Ezekkel rendbe jöttem. Mire élesben ráálltunk a babaprojektre, rendben voltam. Jelenti ez azt, hogy volt 30-32 napos átlag ciklusom, normális 5-6 napos vérzéssel. Ovutesztet használtam már a projekt előtt sok hónappal- mikor felírták a gyógyszert, hogy lássam, hogy hat. Hőmérőzés ugyanígy. Nem görcsöltem, hogy mikor jön a baba, úgy voltam vele, hogy ha így sem jön fél év után, akkor részletesebb kivizsgálás. Tudtam mikor kellene együtt lennünk a babához, de általában pont nem akkor akcióztunk :), tehát nem időre szexeltünk, hanem amikor kedvünk volt. Izgalmas időszak volt, semmi parával, és semmi kényszerrel, általában a párom volt, aki mindig kérdezgette, hogy "naaa mikor lehet már tesztelni, sikerült a baba"? Be volt sózva jobban, mint én :)
Szerintem annyira beledumálják az emberekbe, hogy aki babát tervez, az egyértelműen rá is görcsöl, hogy az már katasztrófa. Normális ilyenkor némi fokú izgalom.
Korábban jó sok idő volt, míg a fogamzásgátló után rendbejöttek a hormonjaim, így mikor tervbe vettük a babát, akkor időben el kezdtem vitamint szedni, és célzottan a termékenységet segítő gyakorlatokat csinálni (fertility jóga, aviva torna9: Elmentem vérvételre, kontrollra, hogy megtudjam, tényleg rendben van-e még mindig minden, és kiderült, hogy a pajzsmirigyem kicsit alulműködik, ezért dietetikus-hormonszakértő tanácsára diétázni kezdtem, valamint relaxáltam, sétáltam a szabadlevegőn, illetve ittam palástfűteát az akciózós hónapban, és azután is kisebb kihagyásokkal egészen a 12. hét végéig.
Viszont nem ovuteszteltem, nem hőmérőztem, és akkor voltunk együtt, amikor jól esett.
Első hónapban sikerült a baba.
27hkm
5-ös: azért, hogy tudjam, hogy javulok-e. Egyébirànt ha nem csinàlom, még mindig vàrhatnàm a csodàt....mint te. Ìgy meg tudtam merre induljak. Nekem a ràgörcsölés nem ez. Hanem az, ha kizàrólag pozitìv tesztkor szexelünk, csak adott pózban, ha van amúgy kedvünk-ha nincs, és persze ezek mellé kötelező a hiszti vagy sìràs, ha mégis megjön.
Maradjunk annyiban, hogy józan hatàrokon belül figyeltem magam, és tudatos voltam. 6 hónap utàn sem lettem volna idegbeteg, de biztosan érdekelt volna, hogy miért nem jön a baba. Aki meg csak ül és vàrja a csodàt, lelke rajta, de szerintem 1 év utàn csak reménykedni nettó hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!