Pajzsmirigy alulműködéssel teherbeesés?
Én skypeos konzultációra jártam egy hormonszakértőhöz, akit itt ajánlott egy anyuka, aki szintén pajzsmirigygondokkal küzdött, és babát szeretett volna, csak neki túl-, nekem pedig alulműködésem volt. Az akciózós hónap előtt 4 hónappal derült ki az alulműködés (igaz, csak 4,2-es), ehhez nekem elég volt egy szigorúbb életmódváltoztatás, és sikerült rögtön a baba, a 6. héten viszont 4 lett a TSH-m, onnantól szedtem az említett hormonszakértő tanácsára természetes jódkészítményt (a korábban orvos által felírt gyógyszernél hetekig szenvedtem a mellékhatásaitól), illetve mellé szelént, és szépen lentebb is vitte határérték alá a TSH-m, és a babámmal is minden rendben halad:) Ha érdekel az elérhetősége, megírom priviben.
Mindenesetre én ennyire magas TSH-val biztos, hogy nem próbálkoznék, még a 4-esre is azt mondják, hogy 3 hónapot várni kell, mire beáll rendesen. Addig nagyon ajánlom az aviva tornát, ami rengeteget segít abban, hogy helyreálljon a hormonműködésed.
A magas TSH vetélést okozhat, ekkora értékkel még ne kockáztassatok szerintem. Nekem autoimmunkodik :) a pajzsmirigyem, a terhességem alatt már azon gondolkoztam, hogy veszek egy sátrat, és azzal beköltözöm az orvosomhoz, annyit kellett mászkálnom miatta.
A terhesség is kihat rá, úgyhogy egy vizsgálatot mindenképp iktass be, mielőtt belevágtok szerintem. Ekkora értékkel egyébként a ciklusod sem lehet százas, tehát a teherbeesés esélye is kicsi szerintem.
Nekem mikor a terhességem alatt felment 6,5 körülre, az orvosom már sipítozott (na meg mi is:)).
Másfél hónap amúgy is kevés idő, mindenképp vizsgálat szerintem, az a tuti.
Folyamatosan vizsgálnak természetesen. Nincs oka a pm túlműködésemnek, szóval egészséges a pajzsmirigyem, nem tudják az okot.
Most már biztosan nem 33-as az az érték mivel egy hónapja a másik gyógyszert szedem, amit az eddigi változások alapján állított be (most már) magán doki.
Igazából ott lett elrontva a dolog, hogy kb. 5 hónapig nem csinált labort az endokrinológus én pedig zabáltam a gyógyszerből az általa felírt mennyiséget (de tudom, hogy nehéz beállítani, főleg ha nem nézik meg a beteg vérképét).
A ciklusom egyébként teljesen rendben van (bár ez számomra is meglepő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!