Csak beképzelem?

Figyelt kérdés
Barátommal előző hét pénteken voltunk együtt, és a megszakításos védekezés mellett döntöttünk most először. Azóta pont egy hét telt el. És ez a menstruációm utáni első napban történt. Ha óvszerrel védekeztünk, akkor is mindig féltem hogy terhes leszek-e pedig jól tudtam hogy nem, mert sosem szakadt ki a gumi. Most meg így egy héttel utána úgy érzem hogy feszül a hasam. Ez lehet felfázás esetleg, vagy már tényleg ennyire beképzelem, mert félek tőle? Olvastam hogy egy héttel utána még nem nagyon lehet észlelni a jeleket. Értelmes válaszokat szeretnék, és előre is köszönöm.

2015. okt. 30. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha teherbe is estél, annak jele még nincs, mivel még be sem ágyazódott. Nem volt jó ötlet a megszakítás, ha óvszerrel is félsz.
2015. okt. 30. 18:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Matematikailag vagy ha úgy szebb, statisztikailag lehetsz terhes, azonban a menstruáció utáni napok nem tartoznak a legtermékenyebb napok közé. Az középtájon van, a ciklusod hosszától függően lehetne megmondani mikor. (de ez is a nagy átlagnál van csak így) 28 napos ciklusnál, mondjuk a 12-16 napig van a legnagyobb esély a peteérésre és a teherbeesésre, de van aki esküszik rá, hogy előtte-utána lett terhes, mert ezeken a napokon nem volt együtt senkivel.

A kérdésed másik része, hogy érezheted-e, hát nagyjából a válasz a nem, de olyan is van, aki váltig állítja, hogy már az első, második héten érezte. A tudományos álláspont szerint neked elviekben be sem ágyazódott (a valószínűleg nem létező) babád, de addig is én a helyedben megvárnám hogy megjön-e vagy sem, illetve kérnék valami biztosabb fogamzásgátló szert a nőgyógyászomtól a további aggodalmak elkerülése végett, vagy ha nagyon tabletta ellenes vagy, akkor olvasd el a Billings módszert, mint természetes fogamzásgátlást.

2015. okt. 30. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:

"és a megszakításos védekezés mellett döntöttünk"

A MEGSZAKÍTÁS NEM VÉDEKEZÉS! Ne kockáztass, ha nem akarsz gyereket.

Az óvszer biztonságos.

2015. okt. 30. 18:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Vélhetően most van peteérésed és azért feszül a hasad.

De csatlakozom az előttem szólókhoz.

Ha nem szeretnél gyereket, akkor a megszakítást felejtsd el.

Az óvszer az rendben van. (Mindig frisset kell venni és megbízható helyen, nem Tescoban, ahol esetleg valaki azzal szórakozik, hogy átdöfködi...)

2015. okt. 30. 19:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.:) Igazán hasznosak számomra
2015. okt. 30. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!