Járt már valaki úgy hogy egy héttel hamarabb jelentkezett a "menstruáció" aztán kiderült hogy ennek ellenére babát vár?
Nekem 5 nappal hamarabb jött meg most és 3 napig tartott, ebből egy nap erősebb vérzés. Furcsa, több okból is.
1. nem szokott hamarabb megjönni, 2. hat-hét napig szokott tartani, még sosem volt 3 napos mensim, 3. hányinger tör rám, érzem a szagokat.
Holnap veszek már egy tesztet.
Viszont nagyon nem élem bele magam, mert most ez az első próbálkozós hónap, mióta abbahagytam a tabletta szedését.
Ez már a kétségbeesésnek elég furcsa foka. Mi jön még? Járt már valaki úgy, hogy az adott hónapban nem szexelt, mégis terhes lett? Járt már valaki úgy, hogy megjött, és a teszt is negatív, mégis volt baba?
Ne görcsölj ennyire, az nem segít.
Drága harmadik!
Első vagyok, elmondanám neked, hogy már van egy 8 hónapos lányom, akivel az első 3 hónapban vérezgettem, annak ellenére, hogy terhes voltam.
Ez egy teljesen normális és ami azt illeti, átlagos jelenség, mivel a szervezet ,,emlékszik" rá, hogy olyan tájban menstruálni szokott és emiatt lehetséges a vérzés.
Egészséges gyermeket szültem!
Annyi a különbség a rendes menstruáció és a terhesség alatti vérzés között, hogy terhesség esetén kevesebb a mennyiség és hamarabb elmúlik.
Viszont ha terhes vagy és bő, darabos vérzésed van, akkor irány az orvos, mert az valószínűleg vetélés. :(
Ne haragudj negyedik hozzászóló,de én igazat adok a kedves harmadiknak, bár a megfogalmazás lehetett volna "kedvesebb",mégsem érzem sértőnek. De,valahol igaza van! Nem kellene azt írni,hogy a terhesség alatti vérzés teljesen normális dolog,nyilván nem az,hiszen akkor nem ez lenne a terhesség első jele,és szerintem ha egy terhes elmegy a dokijához azzal,hogy vérzik,nem azt a választ kapja,hogy ez tök normális,menj haza,hanem körbevizsgálja,ha nem talál más rendellenes dolgot,akkor mondja,hogy a terhesség alatti vérzés LEHET ártalmatlan jelenség is. Megint ugyanez a véleményem az átlagos jelzőről. ELŐFORDUL,ritkán,ok nélkül,hogy vérzik. Pont erre utalt a hármas válaszoló,az ilyen ritkán előforduló ártalmatlan vérzéseket általánosítják,és ezzel egyrészt hiú reményekkel táplálnak másokat,másrészt alapot adnak felesleges idióta kérdéseknek,amire mindig leírjuk ugyanazokat a válaszokat.
De,hogy a kérdésre is válaszoljak: én nem ismerek senkit,aki rendes menstruáció után(még ha az rövidebb ideig is tartott) terhes lett volna,vagy rendesen menstruált terhessége alatt. Ismerek olyat aki pozi teszt előtt nagyon picit vérzett(1-2 csepp),de utána semmi. Olyat is ismerek aki pozi teszt után elkezdett vérezni 12 hét előtt,ebből kb.40%- nak maradt meg gyógyszer mellett a terhessége. És olyanokat is ismerek akik a 12.hét után véreztek,hematomájuk volt, feküdniük kellett,megmaradtak a terhességek,de volt aki hamarabb szült,vagy sűrgős császáruk volt. Ezek közül egyet sem ismerek akinek azt mondták volna,hogy ez normális,átlagos dolog...csináld meg holnap a tesztet és kiderül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!