Magas a szoptató hormonom, azért így írom, mert nem ugrik be a neve. Norcolutot kaptam rá. Ettől még a peteérésem rendben van igaz?
Prolaktinnak hívjűk azt a hormont.
"15 éves koromban elkezdtem mentsruálni, de csak 3-4 havonta jött meg.Azután 16évesen gyógyszert szedtem.." Öreg hiba volt még az előtt elkezdeni, hogy magától beállt volna a menszeszed rendszeresre. A fogigátló nem tette rendbe a ciklusodat, csak elfedte azáltal, hogy mesterségesen csinált neked ciklust. Amint abbahagytad a fogigátlót, megint előjött az a probléma, amit még 15 évesen kezelni kellett volna. :-(
Az a rossz hírem van, hogy a menstruáció, főleg az ilyen ritka menstruáció nem jelenti feltétlenül azt, hogy biztosan van peteérésed. A méhnyálkahártya vérzés kíséretében leválhat peteérés nélkül is, egyszerűen a saját "súlya" alatt, ha máér eléggé megvastagodott.
A magas prolaktin tényleg gátolja a peteérést. De hogy erre miért Norcolutot írt fel Bromocriptin helyett, azt fel nem foghatom. Ha ez az orvos ugyanaz volt, aki 15 évesen "kezelt", akkor én a helyedben sürgősen otthagynám, és keresnék egy másikat.
Ez egy új doki volt, mert a régi orvosom nyugdíjba ment:(
De ha nem áll be,márpedig nem fog, akkor új doki, másik város..
Szia
Én is 16 évesen kezdtem el a gyógyszert mert nekem sem volt rendszeres. Gyermek nőgyógyász írta fel aztán szedtem 7 évig. Átkózom a dokit aki fel írta mert most miatta szívok. Anyukám nem akarta de a doki erőskődőt hogy igen is kell mert csak rendben tarja és a nem várt terhességtől is megvéd. Ha nem szedtem nem volt mensim. Most meg nem tudok teherbe esni vagy ha sikerül el is megy. Nekem azt mondta a dokim hogy egy kis rásegítéssel lehet babám attól.
Senkit nem szeretnék riogatni, de ez a hónapokig nem jön meg, csak fog. gátlóval jön meg eléggé pcos gyanús...
Sajnos nekem is hasonlóak a tüneteim, engem is minden orvos elintézett a gyógyszerrel és azzal, ha majd gyereket szeretne rákészülünk. Verem a fejem a falba, hogy miért hagytam annyiban, mert csak most derült ki a pcos és az inzulinprobléma... Ezekről a betegségekről, illetve ok-okozati összefüggésről sejtelmem sem volt.
Nemcsak nőgyógyászt, hanem egy endokrinológus belgyógyászt is érdemes felkeresni. Az a tapasztalatom, hogy a nőgyógyok csak a pco-ra koncentrálnak, a kiváltó anyagcsere betegségre nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!