3 honapos a babam, csaszarral szuletett. Hogy vedekezzunk? A parom annyira fel egy ujabb terhessegtol, hogy azt mondja ovszer nem eleg, szedjek tablettat is. Viszont amig szoptatok ( remelem meg sokaig ) nem akarok. Igy viszont semmi szex.
A paromnak mar van egy gyereke az elozo kapcsolatabol, es ezert fel annyira egy ujabb terhessegtol mert harmat most nem tudna eltartani.
2-3 ev mulva szeretnenk a kovetkezot. Ugy tervezi, hogy addig nincs szex.
En viszont nem tudok igy elni, mint valami tenyeszallat !
Tudom, hogy van olyan fogamzasgatlo amit lehet szoptatas alatt is szedni, de attol apadhat a tej, es azt nem kockaztatom meg, nagyon sokat tettem erte, hogy legyen eleg tejem, 6 hetembe telt.
Spiral mellett is hallottam olyat, hogy teherbe estek, kicsit felek, hogy ereznem belul, nem kellemetlen ?
Koszi a valaszokat !
Egyáltalán nem értem, hogy emberek, akiknek annyira rossza kapcsolata, hogy egy ilyen problémát is képtelenek megoldani, megbeszélni, hogy jutnak el a gyerekvállalásig.
Na mindegy, írtam, hogy a szoptatás jó kiegészítő védekezés, ennyi.
Én nem is javasolnám a terhesség alatt szedhető gyógyszert..
Én elvileg nem szedhetnék normálisat csak egy komponensűt. A doki ajánlott egyet, azt mondta, hogy ezt szülés után szokták használni, szoptatás alatt. Persze szedjem óramű pontossággal és azért 6 hetente teszteljek.. Hát mondom kösz nem, ez ám a felszabadult szexuális élet.
Anyum is orvos, inkább felírattam vele egy normálisat, vállalva a kockázatot a trombózisra. (ami amúgy az én esetemben minimalizálva van)
Tudom ez így önmagában nem segít rajtad, mert nem szedhetsz normál gyógyszert, viszont le akartam írni a szoptatós tablettával kapcsolatos "tapasztalatot".
Azt tudom javasolni, hogy védekezzetek gumival és akkor húzza ki épp mielőtt elmenne.
"Én nem is javasolnám a terhesség alatt szedhető gyógyszert.. "
Terhesség alatt milyen fogamzásgátlót kell szedni??? :-D
a miréna, nem hagyományos spirál..a hagyományos spirál mellett tényleg teherbe lehet esni, de a miréna mellett szinte kizárt. mondom, jelenleg ez a legbiztonságosabb modja a fogamzásgátlásnak (nem a gyogyszer, és nem is az ovszer)
egyébként meg nem lehet érezni és a vérzést is leredukálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!