Ha az utolsó menstruációs napomon vagyok akkor mennyire esélyes, hogy teherbe esek? Szerintetek a biztonság kedvéért kéne 72 órás tabletta?
"A naptármódszer lényege:
Az ovuláció legtöbbször a ciklus 14. napján (ą 2 nap) következik be, ha a ciklus első napjának a rendes havivérzés első napját tekintjük.
A spermiumok élettartama 2-3 nap.
A petesejt legfeljebb 24 óráig életképes.
Így a havivérzések naptárba történő feljegyzése révén a fogamzóképes időszak könnyen kiszámítható.
A naptármódszer ajánlása
A kellő biztonság elérése céljából azt javasolják, hogy a 14. nap előtt 7 és az azt követő 3 nap alatt ne történjék védekezés nélküli közösülés. Saját praxisomban találkoztam már olyan esettel, ahol a fogamzást eredményező közösülés a ciklus 3. napján történt. Ez nyilvánvalóan ritkaság, mint ahogy ritkaság a fogamzásgátló tabletták melletti fogamzás is."
Forrás:
Persze mindenki svajci ora pontossaggal menstrual es pont 15 NAP van peteerese.
100 eves dogma hogy ossz 4 napot termekeny egy no.
Elmeletileg minden nap termekeny ezert kell egesz honapban vedekezni.
Tul sok ilyen szamolos terhesseget lattam mar
En is az elsovel a menszes utolso napjain estem teherbe abban a honapban sokat utaztam ez az egy NAP voltuk egyutt es igy vedekeztunk bar baba kivant volt de nem surgos.
Igen, teherbe eshet valaki a menstruáció első napján is, csak kis eséllyel, de ha kukacoskodni akarunk, akkor azt se hagyd ki, hogy védekezés mellett is teherbe lehet esni.
A naptár módszer működik, de nem egy jó módszer, mert elég nagy a hibaszázaléka, évente 10% körüli. De semelyik módszer nem tökéletes! A gumi durván évente 3%-os, de az nagyon függ mennyire pontosan használják.
Az előző válaszoló a 14. napot írta kritikusnak, de ez csak a 28 napos ciklusra igaz. Azért jobb szerintem amit én írtam, a visszafele számolás, azaz a menstruáció előtti 15. nap. Ez egyúttal rávilágít arra, hogyha valakinek nagyon változó a ciklusa akkor azt is bele kell számolnia. A belinkelt szöveg részletesen leírja a módszert.
Ha valaki tutira akar menni, akkor egyszerre több módszert kell használnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!