Meddig normalis? A ciklus hanyadik napjaig lehet szamitani
peteeresre?
Szerintem ez nem igaz. A saját példám alapján mondom. Általában középidőben van peteérése, de decemberbe kicsit kitolódott. Január 3-án kellett volna megjönnie, de nem jött, hanem akkor volt peteérésem, tehát 29. napon. És utána 14. napra meg is jött rendesen. Utána való hónapban meg 8. napon volt pém.. Úgy hogy szerintem ez nem igaz.
2010. márc. 13. 20:59
"Mult honapban a 18.napon volt, es a 47. napon jott meg." Ez ki van zárva. Valamit elnézhettél. (Pl ha ovuteszteltél, lehetm hogy a pozitív teszt után MÉGSEM volt ovuláció.) Ovuláció után 12-16 napra mindig megjön a vérzése mindenkinek, kivétel nélkül. Neked is.
A ciklusod első felel (menszesz első napjától ovulációig) bármilyen hosszú lehet, akár 100 napos is. Ez idő alatt érik meg a pete.
A ciklusod második fele (ovulációtól menszeszig) azonban szabott hosszúságú: 12-16 napos lehet, ennél hosszabb nem. Ha ez az idő letelik, és nem estél teherbe, akkor a menszeszed megjön. Ovu után 12-16 nappal megjön.
2010. márc. 13. 22:44
3/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Igen,ovutesztet néztem,az mutatott pozitívat a 18.napon!De utána kb egy héttel mégegyszer volt tojásfehérjés folyásom (akkor nem néztem ovuteszttel).Lehet h akkor volt pé vagy lehet olyan h 2x is van egy hónapban?
4/18 A kérdező kommentje:
Kedves Első válaszoló!Neked milyen hosszúak átlagban a ciklusaid?
Második vagyok.
[link] Itt minden lehetséges le van írva az ovulációról, a megkésett ovulációról is.
Ha a 47. napon jött meg, akkor 46 napos ciklusod volt legutóbb. Ez azt jelenti, hogy a tényleges ovulációd - ha volt - a 30-34. ciklusnapok között volt valamikor. Hőgörbével egyértelműen meg lehetne állapítani, hogy volt-e, és kb mikor, ugyanis ovu után felmegy a hő, és fenn is marad. Ez az ovu biztos jele, nem a pozitív ovuteszt. Az csak előjel - jó esetben.
Ha vezetsz görbét (pl a ciklus.hu-n) és felteszed ide, akkor segítünk értelmezni.
2010. márc. 14. 12:07
Nekem átlagosan 30 naposak a ciklusaim. Az elmúlt két hónap viszont nagyon össze vissza volt. Most viszont középidőben volt megint pém, úgy hogy megint 30 nap lesz kb a ciklusom. De a decemberi valami 47 napos volt és az utána következő meg 24 napos... De vezetem a hőmet mindjárt becsatolom neked.
2010. márc. 14. 13:02
2010. márc. 14. 13:04
Sajnos decemberben csak 26-a után kezdtem csak el szájban mérni a hőmet, így igazából ez a hő diagramm nem ér semmit... Viszont a következő havi már jó.
2010. márc. 14. 13:05
2010. márc. 14. 13:06
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!4 hónapog mértem a hőmet,de ebben a hónapban már nem,ovutesztet is csak azért használok mert a doki mondta h egy-két hónapog otthon is próbálkam meg nyomon követni h van-e pé-m,mert volt egy cisztám,ami után kicsit megbolondult a ciklusom,és ezért,hogy tudjam hogy minden visszaállt.Jövő hónaptól már vlsz ezt sem fogom,de ez a jövő heti hormoneredményektől is függ!Képes vagyok túlaggódni és túlreagálni a dolgokat,ezèrt szeretnék amint lehet "kevesebb" figyelmet fordítani a babaprojektre,különben az egész hónapom csak számolgatásból és aggódásból áll,de ez én vagyok!!:))
Kapcsolódó kérdések: