21. Ciklusnapon voltam hüvelyi UH vizsgálaton és látott sárgatestet a doki, tehát volt PÉ és ki is szabadult, de azt mondta lát kis vérzést a méhnyálkahártyán. Akkor tuti meg fog jönni? Vagy lehet beágyazódás pont?
Amennyiben tényleg magas a prolaktinod, az meggátolhatja a teherbeesést, ill. a sikeres beágyazódást, mert a progeszteron hormon ellenében hat.
A kis bevérzés valószínűsíti, hogy meg fog jönni a vérzésed, le fog lökődni a méhnyálkahártya. Beágyazódás éppenséggel lehet a 21. nap körül, attól függően, hogy pontosan mikor volt peteérésed és mikor foganhatott a baba, de ezt ennyiből nem lehet tudni, látod, még az orvos sem tudott rá válaszolni.
Kérj hormonvizsgálatot, akkor fog kiderülni pontosan, hogy hogyan alakulnak a cikluson belül a hormonjaid, és lehet kezelni, ha szükséges.
Köszi a prolaktinnal kapcsolatos infókat, közben már beleolvastam magam a témába és érthető minden.
Viszont ami nem hagy nyugodni: vajon honnan tudja a doki, h ez 1 héttel korábban kezdődő méhnyálkahártya leválás és nem beágazódás, aminek a jelét látta a méhemen? vajon mi a különbség? Nem lehetséges, h épp azt látta, ahova a petesejt befurakodott és az roncsolta a nyálkahártyát és azért volt kis felfoszlott(nem emlékszem a szóra, h mondta) véres terület az UH képen?
megőrülök, h nem kérdeztem rá, most nem hagy nyugodni a kérdés, h ez vajon nem jelentheti-e épp a jó verziót, amit felritkulásként szoktak emlegetni??? Mert az ált koraterhességi jel úgy tudom. Vagy az vajon teljesen máshogy néz ki UH-on mint mikor kezd (idejekorán) leválni a mensi miatt a nyálkahártya?
érzem eléggé a méhemet napok óta, de legelőbb hétfőn (nem) kéne megjöjjön, de inkább csak szerda/csüt-ön, szóval az még talán kicsit korai a mensi miatt, nem?
Ezt most már csak akkor fogod megtudni, amikor kimarad vagy megjön a vérzésed. Nem érdemes túl sokat agyalni rajta, a napok gyorsan el fognak szállni, hidd el.
De: amikor nekem bevérzésem volt, az egyértelmű volt a doki számára, és nem lehetett összetveszteni a felritkulással, hiszena kettő nem is ugyanaz. Aki UH-ra képesített orvos, annak ennél kisebb dolgokat is fel kell tudnia ismerni UH-n, tehát jó lenne, ha pontosan visszaemlékeznél arra, hogy milyen kifejezést használt.
_Nem_ gondolom, hogy a bevérzést össze lehet téveszteni a felritkulással, tehát ha bevérzést (haematomát) mondott, akkor az az is volt,sajnos.
Köszi szépen a választ, igazad van, végülis csak idő kérdése és minden kérdésre választ kapok...
hát igyexem csak türelemmel és kiváncsian várni a fejleményeket. Azóta 5nap telt el és még semmi (hőm még fenn,vérzés, maszatolás, barnázás sehol), de még csak a 26.CN tartok, szóval ebből még bármi lehet. Nekem 25 és 28 nap közt szokott megjönni, tök változó mikor mennyi.
Ténylg nem emlékszem milyen szót használt a doki, sztem sem bevérzést (hematomat bizti nem) se felritkulást nem említett hanem vmi mást, de a kis vérzést bizti mondta (vmi olyasmit, h egy kis területen vérzést lát, meg feloszlást vagy ilyesmi).
Na majd ha kiderül mi lett azért megírom, hátha vkinek jól jön majd - engem mindig kibort, mikor vki kérdez és végül nem írja meg, h mi lett, pedig aki hasonlókat tapasztal, annk olyan jó lenne, ha ilyenkor megtudná, hogyan végződött egy-egy eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!