Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Normális, hogy 28 évesen...

Normális, hogy 28 évesen ennyire foglalkoztat a téma?

Figyelt kérdés
Párommal évek óta együtt vagyunk, későbbre tervezzük majd a babát, de eljutottunk arra szintre, hogy lassan kilátásba kerülhet. De én nem tudom elnyomni magamban a vágyat, folyton ekörül forognak a gondolataim. Hogy mennyire szeretnék már anya lenni és minden vágyam, hogy végre családom legyen. És ezt képtelen vagyok kiverni a fejemből. Pár hónapja tart ez komolyabban nálam. Ma már meglátok egy kisbabát és akkor még jobban előtörnek bennem az érzések. Régen ez nem így volt. És borzasztó rossz ez, de a páromra se fogom idő előtt ráerőltetni a dolgot.
2015. aug. 13. 09:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, 19 éves vagyok, és egész életemben racionálisan gondolkodtam, mindig is komolyabb voltam a társaimnál. Ne a korom alapján ítélj meg, mert csak amiatt később nem változik meg a döntésem, vagyis a tudatos gyereknélküliség. Én ezt már ezerszer átgondoltam, és egyáltalán nem érzem, hogy nekem bármi jó származna, ha gyereket vállalnék. Amiket előbb leírtam, az anyák nagy többségének a tapasztalatai.

*Thomasina*

2015. aug. 13. 23:29
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! És valószínűleg azért kattogok rajta ennyire, mert tudom, lassan a 30-at töltöm. És mindig is 30 körül terveztem volna gyereket vállalni. Páromat persze én is kész tények elé állítottam, hogy én 30 körül szeretnék. Ő ezt meg is értette, szóval lelkileg van ideje felkészülni. :) Thomasina! Hidd el, pont így gondolkoztam még 22 évesen is! Hogy nekem gyerek, soha! Egyáltalán nem is izgatott a téma. Eltelt pár év, egyre jobban kezdett foglalkoztatni...
2015. aug. 14. 08:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Miért van ebben a kategóriában mindenki lepontozva??
2015. aug. 14. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Nos, kérdező, csak azért, mert te megváltoztattad az álláspontodat, az nem jelenti azt, hogy én is meg fogom (milyen logika már ez?)

De ha már példálózunk: sok emberrel beszéltem, interneten és személyesen is, akik hozzám hasonló korban vagy még korábban így döntöttek, és már 30-40-50-60 évesek, és azóta is így gondolkoznak és nincs gyerekük. Nekem még hozzájuk képest is szerencsém van, nem kell tablettával, abortusszal, óvszerrel vagy más terhességmegelőző praktikákkal bajlódnom, mivel leszbikus vagyok, így sosem feküdnék le férfival.

*Thomasina*

2015. aug. 14. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Köszönjük a sok piros kezecskét kedves- kedvetlen gyermektelen ismeretlen ... :D
2015. aug. 16. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!