Mit tegyünk, hogy sikerüljön a baba? Már 1 éve probálkozunk, de sajnos semmi eddig! Most töltöttem be a 30-at, párom pedig 35-öt! Ha vannak hssznos ötletek szívesen fogadnám!
Az inofolicra guglizz rá, vény nélkül lehet kapni.
Először mindig a férfit nézik meg, mert ha ott gond van, nem küldenek téged tovább HSG-re.
A fenti vizsgálatokon kívül nőknél szoktak még AMH-t (Anti-müllerian hormon), D vitamin szintet, antispermium tesztet csinálni.
Férfinál spermatogramm, bakteriológia.
Nálunk ilyen vizsgálatok voltak első körben.
Azt olvastam, hogy érdemes naponta 3 evőkanál búzacsírát joghurtba tenni, és azt enni, és az néhány hónap alatt rendbe teszi a hormonokat.
2 naponta szeretkezni, amikor a férfi már majdnem elélvez, szakítsátok meg az együttlétet, tartsatok 2 óra szünetet, és utánna folytassátok.
Sok mindent tudsz tenni. Az Inofolicot én is jó tippnek tartom, de van még sok minden, amit tehetsz, miközben a kivizsgálásokra vártok, és jó lenne, ha azt mind a ketten csinálnátok, hiszen nem lehet tudni egyelőre, hogy melyikőtöknél van a gubanc.
Van pár dolog, aminek érdemes utánajárni, és ami az esetek nagy részét lefedi:
- Táplálkozás: mit esztek? Mennyi benne a fehér liszt, fehér cukor, krumpli, fehér rizs? Sok esetben már a fehér cukor és fehér liszt elagyása is segít (és természetesen minden olyan étel és ital, ami ezeket tartalmazza), emellett, ha a hormonokkal van a gond, akkor még egy napi maximum szénhidrátbevitelt is meg szokott határozni az endokrinológus. Esztek-e elég friss zöldséget, gyümölcsöt? Ez a másik nagyon fontos dolog. Ki lehet egészíteni táplálékkiegészítőkkel, nőknek ajánlott a D vitamin, C vitamin, férfiaknak E vitamin, C vitamin.
- Mozgás: Megvan-e a heti 2-3x60 perc a párodnak és neked? De nem ám az ugrálós aerobic, ami a beágyózást akadályozhatja. Az aviva torna segíti a hormonok rendes működését, van már kifejezetten férfiaknak készült gyakorlatsora is, de a 18 alapgyakorlatot végezhetitek közösen is.
- Lelki háttér: Lehet bármilyen tudatos, vagy tudat alatti félelmed a terhességgel, gyerekvállalással kapcsolatban, ami egyéni, vagy esetleg a családból jön? (Elborzasztó szüléstörténetek, bármilyen terhességgel kapcsolatos komplikáció, vagy csak egyszerűen nagyon rossz kapcsolat valamelyik szülővel, tudat alatti szolidaritás valakivel a családon belül, nem kívánt terhesség a családon belül, stb.)
Pároddal való kapcsolatod harmonikus?
Ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy tudod a választ, mert nem feltétlenül tudatos, erre a családállítást tudom ajánlani, ott ki szokott derülni, ha valamilyen lelki tényező akadályozza, és ha ez felszínre kerül, akkor nem szokott utána sokat váratni magára a baba:)
Ezen kívűl én elmennék egy rendes endokrinológushoz, pl. a Mens Mentisbe, nem várnék addig, ameddig a dokid elküld. Ha a fentieket kizárták, érdemes az autoimmun betegségeket is megnézetni, hogy esetleg van-e valamelyikőtöknek olyan, ami akadályozhatja a teherbeesést.
Röviden összefoglalva: aviva torna (heti 2-3x30-45 perc), fehér liszt, fehér cukor kuka, helyette sok friss zöldség, gyümölcs, egy alkalom családállítás a lelki okok kizárására, én ezeket tenném:)
"Sok esetben már a fehér cukor és fehér liszt elagyása is segít (és természetesen minden olyan étel és ital, ami ezeket tartalmazza)"
Ha a liszt, a cukor és a krumpli elhagyása segítené a teherbeesést, akkor kihalt volna az emberiség. Ilyen baromságot még nem is hallottam. Jártál már a mélyszegényeknél? Azok pl. csak tésztát, krumplit, fehér kenyeret esznek és köszönik van vagy 4-5 gyerek asszonyonként..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!