Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyünk, hogy sikerüljön...

Orsika85 kérdése:

Mit tegyünk, hogy sikerüljön a baba? Már 1 éve probálkozunk, de sajnos semmi eddig! Most töltöttem be a 30-at, párom pedig 35-öt! Ha vannak hssznos ötletek szívesen fogadnám!

Figyelt kérdés
Megprobálok nem ràgörcsölni, nem csak ezzel foglalkozni, de az utóbbi hónapokban már menszesz elött kb 10 nappal mindenem fáj es ekkor már nem tudom lazán kezelni, már csak ez van a fejembe!

2015. aug. 4. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az inofolicra guglizz rá, vény nélkül lehet kapni.

Először mindig a férfit nézik meg, mert ha ott gond van, nem küldenek téged tovább HSG-re.

2015. aug. 5. 08:59
 12/17 anonim ***** válasza:

A fenti vizsgálatokon kívül nőknél szoktak még AMH-t (Anti-müllerian hormon), D vitamin szintet, antispermium tesztet csinálni.

Férfinál spermatogramm, bakteriológia.

Nálunk ilyen vizsgálatok voltak első körben.

Azt olvastam, hogy érdemes naponta 3 evőkanál búzacsírát joghurtba tenni, és azt enni, és az néhány hónap alatt rendbe teszi a hormonokat.

2 naponta szeretkezni, amikor a férfi már majdnem elélvez, szakítsátok meg az együttlétet, tartsatok 2 óra szünetet, és utánna folytassátok.

2015. aug. 5. 09:32
 13/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat ;)
2015. aug. 5. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Sok mindent tudsz tenni. Az Inofolicot én is jó tippnek tartom, de van még sok minden, amit tehetsz, miközben a kivizsgálásokra vártok, és jó lenne, ha azt mind a ketten csinálnátok, hiszen nem lehet tudni egyelőre, hogy melyikőtöknél van a gubanc.

Van pár dolog, aminek érdemes utánajárni, és ami az esetek nagy részét lefedi:

- Táplálkozás: mit esztek? Mennyi benne a fehér liszt, fehér cukor, krumpli, fehér rizs? Sok esetben már a fehér cukor és fehér liszt elagyása is segít (és természetesen minden olyan étel és ital, ami ezeket tartalmazza), emellett, ha a hormonokkal van a gond, akkor még egy napi maximum szénhidrátbevitelt is meg szokott határozni az endokrinológus. Esztek-e elég friss zöldséget, gyümölcsöt? Ez a másik nagyon fontos dolog. Ki lehet egészíteni táplálékkiegészítőkkel, nőknek ajánlott a D vitamin, C vitamin, férfiaknak E vitamin, C vitamin.

- Mozgás: Megvan-e a heti 2-3x60 perc a párodnak és neked? De nem ám az ugrálós aerobic, ami a beágyózást akadályozhatja. Az aviva torna segíti a hormonok rendes működését, van már kifejezetten férfiaknak készült gyakorlatsora is, de a 18 alapgyakorlatot végezhetitek közösen is.

- Lelki háttér: Lehet bármilyen tudatos, vagy tudat alatti félelmed a terhességgel, gyerekvállalással kapcsolatban, ami egyéni, vagy esetleg a családból jön? (Elborzasztó szüléstörténetek, bármilyen terhességgel kapcsolatos komplikáció, vagy csak egyszerűen nagyon rossz kapcsolat valamelyik szülővel, tudat alatti szolidaritás valakivel a családon belül, nem kívánt terhesség a családon belül, stb.)

Pároddal való kapcsolatod harmonikus?

Ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy tudod a választ, mert nem feltétlenül tudatos, erre a családállítást tudom ajánlani, ott ki szokott derülni, ha valamilyen lelki tényező akadályozza, és ha ez felszínre kerül, akkor nem szokott utána sokat váratni magára a baba:)

Ezen kívűl én elmennék egy rendes endokrinológushoz, pl. a Mens Mentisbe, nem várnék addig, ameddig a dokid elküld. Ha a fentieket kizárták, érdemes az autoimmun betegségeket is megnézetni, hogy esetleg van-e valamelyikőtöknek olyan, ami akadályozhatja a teherbeesést.

Röviden összefoglalva: aviva torna (heti 2-3x30-45 perc), fehér liszt, fehér cukor kuka, helyette sok friss zöldség, gyümölcs, egy alkalom családállítás a lelki okok kizárására, én ezeket tenném:)

2015. aug. 5. 11:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Mesterseges C-vitamin pótlással vigyázni kell, mert gátolja a beágyazódást.
2015. aug. 5. 11:39
 16/17 anonim ***** válasza:

"Sok esetben már a fehér cukor és fehér liszt elagyása is segít (és természetesen minden olyan étel és ital, ami ezeket tartalmazza)"

Ha a liszt, a cukor és a krumpli elhagyása segítené a teherbeesést, akkor kihalt volna az emberiség. Ilyen baromságot még nem is hallottam. Jártál már a mélyszegényeknél? Azok pl. csak tésztát, krumplit, fehér kenyeret esznek és köszönik van vagy 4-5 gyerek asszonyonként..

2015. aug. 28. 03:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Es te jartal mar cukorterheleses vizsgalaton, vagy endokrinologusnal? Esetleg volt PCOs miatt 1 evig kimaradt menstruaciod, amit a dieta hozott helyre, kedves utolso?:)
2015. aug. 28. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!