Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez baj lehet? Alacsony ébredés...

Ez baj lehet? Alacsony ébredési hő?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Gyermeket szeretnénk, ez a 3.hónap,de csak most kezdtem el hőt mérni. Olvasgattam kicsit de nem vagyok biztos benne, lehet hogy túl alacsony a hőm,ez pajzsmirigy alultermelődésre utalhat? Ez miatt lehet hogy nem jött/jön össze? Orvosolható vagy kell-e ezt orvosolni? Folsavat szedek június óta. Kicsit megvagyok ilyedve. Tudnátok nekem valami támpontot adni?
2015. aug. 2. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit jelent ez pontosan?
2015. aug. 2. 13:45
 2/9 A kérdező kommentje:

[link]

Bocsánat, itt a görbe egy része,elvileg pár nap van vissza ovulációig,ha most van olyanom( előző ciklusom 3nappal eltolodott, 29-30 naposak a ciklusaim 5napos vérzéssel) . Mert néha érzem,néha nem a peteérést.

2015. aug. 2. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Huhha. Ez tényleg alacsony, amennyiben jól mérsz és jó a hőmérő is. Hol méred a hődet? Egy időben méred?
2015. aug. 2. 13:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Mindig ugyanabban az időben,nyelv alatt ébredés után.
2015. aug. 2. 13:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Digitalis gondolom a homero. Hanyszor mered? Mert vannak, ami par mp utan csipognak, es ha ramersz meg 2-4x akkor tovabb emelkedik a hod, es vegul a rendeset mutatjak. En ezzel kezdenem, megneznem, hogy mi megy-e fentebb, ha 3-5x mered egymas utan. Sajnos ezek a mostani homerok van, hogy tul koran jeleznek (var par mp-et, es ha nincs addig elmozdulas, akkor mar csipog).

Ilyen volt az en korabbi homerom is. Vettem egy masikat, az is viszonylag koran csipog, de pontosan meri, mig a masik csak a 3. meresre mert jol. Azzal kezdtem, hogy a kettot osszehasonltottam, javaslok neked is hasonlot, akar higanyossal, akar csak szimplan ugy, hogy tobbszor mered egymas utan.

Amennyiben jol mert a homero, az valoban lehet pajzsmirigy problema, ebben az esetben erdemes elmenni vervetelre, es megnezetni a tsh-t, es a t4-et. Addigis amit tehetsz: aviva torna, ez segiti a teherbeesést, rendberakja a hormonokat, akar a pajzsmirigy, akar mas hormonokrol van szo, illetve a palastfu tea a ciklus masodik feleben segiti a progeszteron termelodeset (az alacsony ho erre is utalhat, de a progeszteron termelodese kapcsolatban all a pajzsmiriggyel).

2015. aug. 2. 14:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Digitális. Eddig csak a csipogásig vártam. Most megnéztem,hogy rámér-e 36.9-et mért csipogásig,majd 1 perc után felment 37-re.

Mennyi ideig mérjem összesen így?

Remélem nincs semmi problémám,de ha ezt nézem akkor se sokat segít az előtte levő hőmérsékleteimen..

Nagyon köszönöm a válaszokat

2015. aug. 2. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Általában 3-5 mérést szoktak javasolni egymás után, és amikor már nem megy fentebb, az lesz az, amit vezess fel a görbédre. Még csak nemrég kezdted el mérni a hődet, ennek kellene 1, de inkább 2-3 teljes ciklus, abból lehetne már többet látni. Ha a reggeli hőmérsékleted a többszörös, maximum emelkedésig való mérés ellenére is alacsony lesz, akkor mindenképpen nézetsd meg a pajzsmirigyed, de lehet, hogy így sem ártana.

Ehhez endokrinológust javaslok, mert ők jobban képben vannak általában, hogy milyen pajzsmirigyértékek kellenek a teherbeeséshez, a nőgyógyászok között sokan nem tudják ezt annyira, amennyire kellene.

Viszont heti 2 aviva torna + fehér cukor, fehér liszt kiiktatásával akár helyre is hozhatod magad. A hivatalos orvosi álláspont az, hogy a pajzsmirigy alulműködés onnantól, hogy kiderül, élethosszig tartó gyógyszeres pótlást igényel egy bizonyos érték esetén, illetve teherbeesés előtt és alatt. Az aviva tornás tapasztalatok azt mutatják, hogy a pajzsmirigyet, és a többi hormon termelődését remekül lehet mozgással serkenteni, és a megfelelő étrenddel tehermentesíteni a pajzsmirigyet, és a pajzsmirigy működésével szorosan összefüggő mellékvesét. Vannak természetes jódkészítmények, amik enyhébb esetben nagyon jól működnek.

Ha mész a pajzsmirigyes vérvételre, fontos lehet tudni, hogy sok minden befolyásolja a tsh szintet, akár 1 teljes értékkel eltérhet egy napon belül! A vizsgálat előtti egy hétben figyelj nagyon a megfelelő folyadékfogyasztásra, egyél rengeteg nyers gyümölcsöt és zöldséget, feküdj le időben aludni (legkésőbb fél 11kor), és ne teljesen üres gyomorra menj a vérvételre, viszont legyél nyugodt, ne sietve ess be a rendelőbe, mert ezek mind befolyásolják, és nagyon nem mindegy, hogy 1 egész értékkel eltér-e a tsh.

Ha nem aviva torna, akkor hastánc+jóga. Sok sikert a babához. A folsavat szedd továbbra is, és ajnlom a Hipp Natal kismamavitamint (DM-ben, Rossmannban lehet kapni, üveges kiszerelésben, olyan, mint egy multivitamin, gyümölcs alapú). Töltsd fel a vitaminraktárjaid, és a párodét is egy szimpla másik fajta multivitaminnal (Nála fontos az E, C és D vitamin, de főleg az E).

2015. aug. 2. 16:40
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod.

Várok még max 2 hónapot a görbével. Megnézem hogy alakul a hő így hogy tovább tartom. Remélem semmi baj.. :/

A vitamin tippet is köszi, sok jót hallottam erről a hipp natalról. Páromnak E-vitaminra gondoltam én is. Nagyon szeretnénk családot alapítani már.

Ezt az aviva tornát is elkezdem, azzal nem ártok :)

2015. aug. 2. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Aviva tornához pár tipp:

Herti 2x30 percet írnak, de lehet nyugodtan 2 naponta 30-45 perc is.

Ciklus első két hetében a 18 alapgyakorlatot intenzíven érdemes végezni (könyv alapján, tanfolyamon elsajátítva, gyakorlóórán, vagy a youtubeos tv-s interjúkból a gyakorlatokat összemazsolázva:)), a ciklus 2. felében az ovulációs gyakorlatokat (Az aviva módszer, II. kötet) érdemes végezni, vagy a 18 alapgyakorlat kevésbé intenzív gyakorlatait. (Beágyazódás környékén nem szabad túlerőltetni magad).

Ellenjavallatok, illetve orvosi beleegyezés kell bármilyen hormontartalmú gyógyszer és endometriózis esetén.

Rengeteg a sikersztori, nagyon eredményes torna, szívből ajánlom, az én tapasztalataim is nagyon jók vele.

2015. aug. 2. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!