Ezek szerint nem vagyok túl termékeny? Vagy valami gond lehet?
Ez nem jelent semmit. Fordítsd meg a kérdésed: ha valaki azt írná, hogy nagyon szeretne babát, és úgy szokott szeretkezni a párjával, ahogy te azt most leírta, mindenki kinevetné, hogy így mégis miben reménykedik? Nem tudom érthető-e, finoman szólva sem tesztek meg mindent a babáért, tehát nem jelent semmit, hogy nem sikerült.
az más kérdés, hogy ha valaki nagyon határozottan nem akar babát, akkor a fenti védekezés nem ad biztonságot, de a biztos nemzéshez még kevésbé elég.
Nem feltétlen.
Egyrészt lehet a pároddal is probléma.
Másrészt fix, kiszámítható ciklusnál a módszerek ilyen kombinálása (naptár + spermicid) nem olyan rossz hatékonyságú.
Egy tininél, akinek a ciklusa még kiszámíthatatlan, a partnere fegyelmezetlen és összességében termékenyebbek, mint egy majdnem harmincas, ez a módszer = halál.
8 hónapig csináltuk megszakításosan, nem lettem terhes, aztán az első éles hónapban megfogant a baba. Én többször is reménykedtem a megszakításos időszak alatt, hogy összejön, de nem jutott eszembe, hogy bármi baj lehetne. Akik élesben csinálják, és minden rendben van náluk, azoknál is a 6 hónap az átlag.
Ha egészségesen étkezel (sok gyümölcs-zöldség, kevés fehér liszt, fehér cukor), és legalább heti kétszer sportolsz, a menzeszed rendszeres, nem durván erős/nagyon darabos, nem túl hosszú a ciklusod, nem barnázol a ciklus közben, vagy a menzesz előtt pár nappal, akkor semmi okod azt feltételezni, hogy gond lenne veled.
A szüleim világ életükben naptár módszerrel védekeztek, két gyerekük van, mindkettő tervezett, és nem volt abortusz.:)
Anyumnak olyan pontos volt a ciklusa mindig, hogy kb. azt is meg tudta mondani, hogy "jövő hét csütörtökön 11-kor" fog megjönni. Ha szabályos ciklusod van, simán működhet a módszer, úgyhogy nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!