Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 19 éves vagyok és terhes?!

19 éves vagyok és terhes?!

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves vagyok, és terhes. Ma derült ki, kicsit lesokkolt. Az én hibámból fakadóan történt nem is hibáztatok mást. Tablettázom, és sajnos egy egesz héten át, nagyon rendszertelenül sikerült bevenni. Eddig a táskámban taroltam a gyogyszert, de múltkor kivettem. Egyik héten minden nap reggeltől estig dolgoztam, a munkahelyemen jutott eszembe, hogy nem vettem be a gyogyszert, és mikorra hazaértem rögtön el is aludtam. Figyelmetlen voltam. Párom 26 éves, és egyutt lakunk. Van helyünk, ahol tudunk lakni illetve munkahelyünk is. Kerdes az, hogy mihez kezdjek?! Szerettem volna egy nyelvvizsgát letenni, és fosulira jarni... Mert csak egy érettségim van.
2015. júl. 21. 23:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Köszönöm szepen mindenkinek a tanácsokat! Az a baj, hogy a párom családja szinte biztosan nem támogatna minket. Nem beszélgetnek, csak az anyjával néha interneten keresztül. Igaz, hogy távol él a családjától, de rosszban vannak... Ráadásul, az én családom sem 100%-os. Az, hogy van egy helyünk, ahol lakhatunk, azt szülői támogatás nelkul valósítottuk meg. Anyámnak elmondta, ő rögtön abortuszt akar...

2015. júl. 22. 12:00
 12/18 anonim ***** válasza:

ha ti meg tudjátok oldani akkor ne a szüleitek szoljank ebbe bele.

a munkahelyet bármikor elveszitheti bárki,ha arra várna h olyan helye legyen ahonnan 1000% h nem küldik el,akkor senkinek nem lenne gyereke.manapság már semmi sem biztos.

ha pedig valami közbejönne,rossz helyzetbe kerülnétek a babával és a nagyszülő nem segit a saját gyerekének...hát arra inkább nem mondok semmit.

2015. júl. 22. 12:42
 13/18 anonim ***** válasza:
A sulin kívűl anyagilag minden készen áll nálatok a gyerekhez, legalábbis együtt laktok, munka is van. Nézd, ezt nektek kell közösen eldöntenetek a pároddal - nem anyukáddal, és nem a párod szüleivel. Abba belegondoltál már, hogy mivel jár testileg, de főleg lelkileg egy abortusz? A párok, akik elmennek rá nagyon nagy valószínűséggel szétmennek, mert általában akkora lelki teher legalább az egyiküknek, ha nem mindkettőjüknek, hogy nem bírnak utána együttmaradni, valami szó szerint megszakad köztük. Arról nem beszélve, hogy mire eljutnál az abortuszig, már a 8-12. hétben leszel, ugyanis meg kell várni, hogy megerősítsék, hogy élő magzatról van szó. Ezután tudsz csak elmenni a tanácsadásra, ami több alkalom, majd ha még mindig el akarod vetetni, addigra a gyereknek már kifejlődtek a legfontosabb szervei, mozogni tud, érzékel mindent, azt is, ha hozzáérnek. A kérdés az, hogy te el tudnád-e vetetni?
2015. júl. 22. 12:54
 14/18 A kérdező kommentje:

Én nem akarom elvetetni, és párom sem. A para bennünk van, hiszen fiatalok vagyunk, terveztük a gyereket, de nem most, viszont párom orult neki. Részemről a család, egy idő után úgy is megbékélne, szóval abból nem lenne gond. Anyam inkabb önös érdekeit nézi, hogy nem akar nagymama lenni, azt sem ismeri el, hogy ő már idősebb, gondolom a gyerek meg rátenne egy lapáttal neki, de igazabol ez jelenleg lehet csúnyán hangzik, annyira nem erdekel.

tegnap eleg sokat gondolkodtam ezen, de úgy döntöttünk, hogy megtartjuk!:)

2015. júl. 22. 13:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Az abortusz pedig szörnyű. Még 16 évesen is gondolkoztam az abortuszon, az akkori "barátommal" persze nem voltak komoly tervek, nem is akartam tőle gyereket és akkor még nagyon gyerek voltam én is, és rettegtem attól, hogy teherbe esek, pedig mindig nagyon odafigyeltünk, mert képtelen lennék elvetetni. A párom pedig remek apa lenne. :)
2015. júl. 22. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Ja, értem, akkor már eldöntöttétek, hogy megtartjátok, csak még hadakozol a valóság elfogadásával:) Elhiszem, hogy sokként ért, de ha már döntöttetek, vegyél pár mély levegőt, és kezddj el azon gondolkozni, amit befolyásolni tudsz.

Pl. kikalkulálni, hogy kb. hány hetes lehetsz? Lehet, hogy már mehetnél orvoshoz, ahhoz kell időpont, ha SZTK-s rendelésre mész, lehet, hogy csak 1-2 hónap múlva tudnak időpontot adni. (Ebben az esetben érdemes elmenni a rendelésre, sorszámot húzni, és kivárni, illetve már a telefonban szólni, hogy terhes vagy).

El kell kezdeni odafigyelni arra, hogy miket eszel, folsavat elkezdeni szedni B12 vitaminnal most azonnal, tápanaygdús ételeket enni, és kismamavitamint szedni. Közben elkezdhetsz lélekben készülni az anyaságra, a többi időben meg tanulhatod a nyelvet, amiből le akarsz vizsgázni.

Mióta van meg a munkahelyed? Bejelentett munkáról van szó?

2015. júl. 22. 13:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Igy ismeretlenul is orulok,hogy megtartjatok.sok sok boldogsagot fog hozni az eletetekbe hidd el.

A parom anyukaja mikor megtudta,hogy nagymama lesz konkretan egy hulyek vagytok felkialtadsal seggre ult :D aztan o a vegen anyukammal egyutt jobban varta majdnem mint mi :D

Szoval akkor gartulalok a babahoz,jo egeszseget nektek!

2015. júl. 22. 13:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot a babához:)
2015. júl. 22. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!