Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent, ha valakinek...

Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?

Figyelt kérdés

minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.

nemsokára babát szeretnénk. most egy kicsit megijedtem. feleslegesen ne biztassatok. az igazság érdekelne.

esetleg valaki, ha tudna ajánlani netes tanácsadót, azt is megköszönném

2010. márc. 5. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Elméletileg a cickafark és palástű tea fogyasztása beállítja a ciklushosszt. Erről volt már sok kérdés és válasz, itt a keresőben teherbeesés témakörben megtalálod hogyan kell fogyasztani.

Van még egy termék, ahhoz küldök egy bemásolt cikket, azt neten tudod több helyen is megrendelni.

A Vitex (Agnus Castus, azaz barátcserje) a legáltalánosabb természetes "csodaszer" azoknak, akiknek bármi gondjuk van a ciklusukkal: ha túl hosszú, lerövidíti, ha rövid, meghosszabbítja, peteérést eredményez(het) olyanoknál is, akiknek addig nem volt, enyhíti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Jótékony hatása van a ciklusra: a túl magas prolaktinszintet leviszi, optimalizálja a progeszteronszintet a luteális fázisban, természetes egyensúlyt teremt. Azt mondják, adni kell neki időt és hosszabb ideig kell szedni (2-3 hónap), mire teljesen kifejti a hatását és beállítja a ciklust.

De én a helyedben megkérdezném a nőgyógyászomat, ő mit mond ill. tanácsol?

2010. márc. 5. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
A ciklus hossza az egyes nők esetében eltérő, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?
2010. márc. 5. 10:37
 3/12 A kérdező kommentje:
szinte mindig több, mint 35 nap. 38-42 körül szokott lenni. ilyen szempontból szabályosnak mondható, csak éppen egy kicsit hosszú
2010. márc. 5. 10:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát a 42 nap az már tényleg soknak mondható. Szerintem próbáld ki valamelyik terméket a ciklusod beállítására. Vagy írd ki köv. kérdésként hogy ki milyen termékkel állította be a ciklushosszát?!? Biztos lesznek válaszok! Minden jót neked! De ha babát terveztek, mindenképp célszerű előtte a nődoki felkeresése egy ált. szűrés miatt.
2010. márc. 5. 10:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínű a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielőtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem!

A peteérésed ellenőrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.

2010. márc. 5. 12:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Én a múlt hónapban voltam dokinál babaügyben,hogy sajnos nem jön:(Megkérdezte a ciklusom hosszát,mondtam 32.Egyből legyintett egyet,és azt mondta na akkor lerövidítjük.Olvastam itt már 40 napos ciklussal is teherbe esett valaki,nem is egy,de nekem a dokim azt mondta a 32-re,hogy sok.Clostyt kaptam.
2010. márc. 5. 12:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja és azt kifelejtettem,amúgy 12.13 vagyok,hogy én akkor,mikor hozzá mentem,épp elkezdtem a málnalevelet inni,most csodálatosan a 14. napon volt ovulációm (görbe is igazolja,éreztem is),de meg is jött,pontosan a 28.napra.Most kéne a clostyt szednem,de én adok egy esélyt a cickafarknak is,úgyhogy most azt iszom,és a jövő hónapban (bár reménykedem,hogy nem kell),kezdem a clostyt.Nekem a málnalevél szépen beállította,a luteális fázisom sem cikkcakkos lett,hanem szép,annyira,hogy itt többen is azt mondták rá,baba lesz.De sajnos nem lett.Szóval szerintem próbáld ki a teákat!A ciklust beállítja.
2010. márc. 5. 12:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 31-32 napos és van pé-m rendesen. A tied már kicsit soknak tűnik, olyan 35 fölött szokták mondani, h nincs pé, de ez sem szabály, szerintem a nők egy részének simán van 40 nappal is. Doki, uh, másképp nem derül ki.
2010. márc. 8. 09:20
 9/12 A kérdező kommentje:

lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm.

azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.

2010. márc. 8. 09:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhető). No nem törvényszerű ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nőgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést.

Mielőbbi babásodást! :-)

2010. márc. 8. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!