Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?
minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.
nemsokára babát szeretnénk. most egy kicsit megijedtem. feleslegesen ne biztassatok. az igazság érdekelne.
esetleg valaki, ha tudna ajánlani netes tanácsadót, azt is megköszönném
Elméletileg a cickafark és palástű tea fogyasztása beállítja a ciklushosszt. Erről volt már sok kérdés és válasz, itt a keresőben teherbeesés témakörben megtalálod hogyan kell fogyasztani.
Van még egy termék, ahhoz küldök egy bemásolt cikket, azt neten tudod több helyen is megrendelni.
A Vitex (Agnus Castus, azaz barátcserje) a legáltalánosabb természetes "csodaszer" azoknak, akiknek bármi gondjuk van a ciklusukkal: ha túl hosszú, lerövidíti, ha rövid, meghosszabbítja, peteérést eredményez(het) olyanoknál is, akiknek addig nem volt, enyhíti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Jótékony hatása van a ciklusra: a túl magas prolaktinszintet leviszi, optimalizálja a progeszteronszintet a luteális fázisban, természetes egyensúlyt teremt. Azt mondják, adni kell neki időt és hosszabb ideig kell szedni (2-3 hónap), mire teljesen kifejti a hatását és beállítja a ciklust.
De én a helyedben megkérdezném a nőgyógyászomat, ő mit mond ill. tanácsol?
Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínű a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielőtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem!
A peteérésed ellenőrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.
lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm.
azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.
Szia!
Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhető). No nem törvényszerű ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nőgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést.
Mielőbbi babásodást! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!