Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 35 évesen késő már gyereket...

35 évesen késő már gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Nemsokára 35 leszek. Sosem akartam gyereket, nem tartottam szükségesnek, most mégis meggondoltam magam. Lakás, kocsi, jó munkahely. Az anyagiak biztosítva vannak, szóval miért is ne vágjak bele? De a korom aggaszt. Az apajelölt 37 éves. A gyereket egyedül nevelném, az én vezetéknevemet viselné, az apa dolga csak a nemzés, semmi más kötelezettsége nem lenne. Szerintetek öreg vagyok már ehhez? Jobb ötlet lenne a nevelőszülőség, örökbefogadás?

2015. júl. 12. 17:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%
Neked még korai, ha így vélekedsz egy gyerekről és egy apajelöltről. Lehet, hogy Te még mindig nem ébredtél rá, hogy mások is vannak a világon és ők ugyanolyan értékűek, mint Te. Egy gyereknek szüksége van az apjára, az apai viselkedés és magatartásminta megismerésére, szoros testi és érzelmi viszony kialakítására egy nála 20-40 évvel idősebb felnőtt férfival való bensőséges kapcsolat kialakítására, akitől olyan dolgokat tanulhat, amilyeneket Tőled soha, akivel olyan élményei lehetnek, amilyenek Veled soha. Mert a gyereket nem magadnak szülnéd, hanem Te adhatnál valamit egy újonnan megszületett embernek, akinek valójában normális esetben a szolgája lennél egész további életedben. És gondolj a gyerek apjára, akinek szintén vannak érzései, amelyek kiéléséhez kell egy gyerek, akivel törődni kell, tanítani kell és akit szeretni lehet. Na, majd ha erre rájössz, hogy az egész dologban nem is Te vagy a lényeg és a középpont, hanem a kis emberke és a másik felnőtt ember, akiknek Te adhatsz valamit, majd akkor leszel érett az anyai szerepre. Addig csak egy szingli nő vagy, egyedül és önmagában. (És persze mindez általában a férfiakra is igaz).
2015. júl. 12. 17:31
 12/28 A kérdező kommentje:
Nekem sem volt apám. Elhagyott minket és lett tőle valami bajom? Talán egy kicsi, mert sokáig meg voltam róla győződve, hogy kötelező családba születni egy gyereknek. Ha nincs megfelelő férfi akkor nincs baba, de ez butaság. Nem kell ahhoz várnom a szőke hercegre fehér lovon, hogy babám szülessen. Elég egy megbízható jó barát is. Sokak gondoskodnak egyedül a gyerekükről, nekem is menni fog.
2015. júl. 12. 17:34
 13/28 anonim válasza:
45%

Lett bajod, hogy apa nélkül nőttél fel!

Nem vagy egészséges lelkületű ember!!

De nem csak Te...

2015. júl. 12. 17:42
 14/28 A kérdező kommentje:
Na jó :D Akkor öreg az nem vagyok csak éretlen. De mikor ha nem most? Az évek repülnek. A kapcsolataim mindig rövid életűek. A leghosszabb 8 hónapig tartott és akkor még a húszas éveim közepén jártam. Most itt ez a férfi akit gyerekkorom óta ismerek, elvállalta a dolgot. Tudom, hogy a gyerekem egy különálló emberi lény lesz.
2015. júl. 12. 17:47
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
Én 34 évesen szültem, és még szeretnénk tesót. Nem mondom, hogy nem fáradok el, de nem érzem magam öregnek. Egyedül piszkosul nehéz lehet. A legutóbbi kommenteddel kapcsolatban annyit, hogy pont ez a problémád gyökere, hogy apa nélkül nőttél fel. Ha másképp lett volna, nem lenne ilyen szintű gondod a párkapcsolatokkal, hogy egy baráttól vállalsz gyereket, arra hivatkozva, hogy nincs normális pasi. Én ezen dolgoznék először, és adnék magamnak egy esélyt egy normális család alapítására.
2015. júl. 12. 17:51
 16/28 anonim ***** válasza:
Bele kell szólnom, bocs utolsó, de 45 éves vagyok a feleségem 48 és apa nélkül nőtt fel. rengeteg kapcsolata volt, nem az a gond, hogy apa nélkül nőtt fel. Azt nem értem, hogy egyesek miért nem 34 éves korukban vállalnak. Azért van olyan sok korcs-fajzat, mert a fiatalabbak nem tudják őket rendesen megnevelni.
2015. júl. 12. 17:56
 17/28 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy nincsenek normális pasik. Az apának sem hivatkoztam ilyesmire. Megmondtam neki, hogy ezt és ezt tervezem és ő benne lenne-e. Kapott gondolkodási időt, végül örömmel beleegyezett. Akikkel összejövök, azokról mindig kiderül, hogy valamiért összeférhetetlenek vagyunk. Munka, elvek, baráti kör. Én tényleg próbálkoztam.
2015. júl. 12. 17:58
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Inkább a nyári szünetet értelmes dolgokkal torlened el és nem ilyen kamu kérdésekkel...

Mivel egy 35 éves nőnek ettől több esze van. Nem hiszem el, hogy ilyen létezne..

2015. júl. 12. 18:04
 19/28 anonim válasza:

A barátod is felelőtlen!

De azt tesztek, amit "jónak" láttok!

A Ti döntésetek.

Majd egyszer kiderül, hogy jó döntés volt-e, vagy sem! :)

Lehet, hogy Veled nem is lehetne együtt élni!!! :D

Vagy igen?

Próbáljuk ki! :D :D

2015. júl. 12. 20:02
 20/28 anonim ***** válasza:
73%
Az első válaszadóval értek egyet. Itt nem a kprod a probléma. Hanem az összes többi, amit leírtál. Neked nem való gyerek. Érdekember vagy, nem anyának való. Bocs, nem szokásom udvariaskodni, ha semmi ok nincs rá
2015. júl. 12. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!