Kétszarvú méhem van valószínuleg. Ebbol lehet egészséges, végig kihordott terhesség?
Szia! Én úgy tudom, hogy ha tényleg kétszarvú méhed van, akkor azzal megfoganhat és hosszabb-rövidebb ideig ki is hordható a baba. Sajnos a méhüreg torzulása miatt nagyobb az esély a koraszülésre, fekvési rendellenességekre, mert a baba hamarabb kerül térszűkébe és ahogy nő már nincs helye megfordulni.
Más a helyzet, ha nem kétszarvú a méh, hanem csak egy sövény van a méhben, ami két részre osztja az üregét -nekem ilyenem van-; tehát a méh teteje boltíves marad, nincs behúzódás. Ebben az esetben gyakrabban fordulnak elő ismétlődő vetélések, meddőség, ha mégis növekedésnek tud indulni a baba, akkor koraszülés... Ha felmerül a gyanú, akkor mindenképp vállald be a laparo,- hysteroscopiát -nem fáj-, mert egyértelműen csak így lehet eldönteni, hogy mi a helyzet és mi a teendő. Nekem például soha senki sem vette észre UH-on, csak a lombik előtti kötelező hysteroscopián; ezért le is állították most a lombikot. A műtétet "várom", hogy utána, ha meggyógyult a méhem, akkor belekezdhessünk a lombikba. Olvass utána az egésznek, itt a neten is sok mindent találni erről, én is itt néztem utána, meg persze az orvos is sok mindent elmondott. Ne keseredj el, nem lehetetlen a dolog és lehet egészséges babád még ettől; csak a terhesség alatt sokkal jobban vissza kell majd fognod magad, mint a nagy átlag. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!