Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha terhes vagyok és elfogy az...

Ha terhes vagyok és elfogy az utrogestan az tényleg nem baj?

Figyelt kérdés
Napi 2x2-t kell szednem. Csütörtökön lett volna esedékes a menstruációm, ami nem jött még meg, de lehet csak a gyógyszer miatt. Semmilyen panaszom sincs. Csináltam teszteket és hol mutat csíkot, hol nem. Az előbb hívtam fel az orvost és azt mondta még ne menjek, majd csak a jövőhéten ha nem jön meg addig. Erre megkérdeztem hogy az nem baj közben elfogy az utrogestan? Erre azt válaszolta az nem baj. Szerintetek???
2015. júl. 6. 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok orvos de azt gondolnám, ha már kell szedni, akkor nem tesz jót a szünet. Ma van hétfő, jövő hét elég messze van. Én kérdeznék másik orvost.
2015. júl. 6. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Inszeminációnk volt, azért kaptam az utrogestant.
2015. júl. 6. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Dehogynem baj. A gyógyszerrel megemelt progeszteronszint hirtelen esése akár bajt is okozhat terhesség esetén. Amikor a 12. hét után abba kell hagyni a szedését, akkor is csak nagyon fokozatosan, pár naponta egy szemet elhagyva szabad. Azonnal keresnék a helyedben másik orvost, akár az ügyeletre is bemennék receptért.
2015. júl. 6. 12:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagyon is baj. Nekem 12 hétig kellett használnom a progi szint miatt. Ha abba hagyod leesik és elvetelsz. Ezt arra adják hogy a baba megmaradjon. Rögtön orvost valtanek!!!
2015. júl. 6. 12:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Csak az a szomorú hogy ezt én is így gondoltam miközben nem vagyok orvos, csak olvasgattam a neten...

Még egy hülye vérvételre sem küldött el.

2015. júl. 6. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is baj. Nekünk is inszeminációnk volt, és amikor hívtam az orvost, hogy nem jött meg (és a kezemben volt a pozitív teszt) és már csak aznapra volt a gyógyszerből, azonnal mondta, hogy menjek be a receptért és folytassam a szedését. Uh-ra ráérek majd menni, de írt fel most 1 hónapra való adagot. Mindenképp beszélj az orvosoddal!
2015. júl. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!