Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megesett már valaivel, hogy...

Megesett már valaivel, hogy elindult a meddőségi kivizsgáláson és a hormonvizsgálatnál kiderült, hogy van valami baj? Pedig fel sem merült benne mivel nem volt semmilyen ciklusproblémája?

Figyelt kérdés

Én még nem jutottam odáig hogy vért adjak a hormonvizsgálathoz ,még meg kell várnom a köv. mensit.

Csak kíváncsi vagyok ,hogy valaki járt már úgy ,hogy nem is gondolta volna hogy hormonporblémája van és mégis az eredmény szerint van? És a probléma orvoslása után sikerült teherbe esni? Én vékony alkatú vagyok rendszeres ciklussal,normális mensivel és nincs barnázásom sem. Páromnál minden rendben. Már 4 éve nem jön a baba és még most jutottunk el oda hogy kivizsgáltassuk magunkat. Ultrahangon nincs elváltozás.Bár konkrétan nem tudom hogy hüvelyi ultrahangnál mire derülhet fény. Erről valaki tud többet? Válaszokat előre is köszönöm.

2010. márc. 3. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen szabályosak voltak a ciklusaim, középidőben ovus hasfájás, pozitív LH teszt, tankönyv-szerű hőgörbe. 1 év után a nőgyógyász csináltatott 21. napi hormonvizsgálatot, nem is izgultam, hiszen ilyen szép ciklussal mi is lehetne a baj a hormonokkal. Nem is volt baj, így elküldött egy meddőségibe, ahol 3. ciklusnapi hormonvizsgálaton kiderült, hogy az FSH-m 22, ami iszonyatosan magas, azt jelzi, hogy a tüszők hiába érnek ott szépen minden hónapban, nincs bennük petesejt, és alig stimulálható a petefészkem. Azóta sem lettem terhes, pedig ez már egy éve volt, de jelentősen letornáztam az FSH-t, és elég jól stimulálható ennek ellenére is a petefészkem. Ez gondolom ijesztőnek hangzik, de ne ijedj meg, mert ez nagyon ritka, meg amúgy is hamarosan megtudod, hogy van-e bármi probléma, de a kérdésedre válaszolva: én így jártam.
2010. márc. 3. 11:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Uhh :( sajnálom és kívánom mielőbb sikerüljön teherbe esni.

Hát igen ,ilyesmi választ "vártam" ,mint ahogy írtad rendben volt minden ,hónapról hónapra szép ciklust produkáltál mégis volt bibi. Igen nemsokára megtudom ,hogy nálam mi a helyzet. Már tűkön ülök.

2010. márc. 3. 12:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálam a múlt héten derült ki a magas prolaktin, szóval nagy előrelépésekről nem számolhatok be, annál is inkább, mert a férjemnél is vannak problémák, de a lényeg az, hogy nálam sem volt ennek semmi tünete. Rendszeres ciklusom, szép hőgörbéim, pozitív LH teszjeim vannak. 5-10kg-os túlsúlyról ugyan beszélhetünk, ami talán utalhat valami problémára, de most elkezdtem tornázni is, nehogy ez legyen az akadály.

Szó ami szó, el kell menni a nőgyógyászhoz, meg vérvételre!!

2010. márc. 3. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: drukkolok, majd írj, hogy mi lett az eredmény. Ez 21. vagy 3. napi vizsgálat?
2010. márc. 3. 17:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Én Hollandiában élek és hát a nyelvi tudásom hiányában vártam eddig a vizsgálatok megkezdésével. De most már menni fog jól értek már mindent és megy a válaszadás is:)

Neked is sok sikert a helyes prolaktinszinthez és a babához is. És a kezelés nálad mennyi időt vesz igénybe kb? Bár gondolom ezt előre nem nagyon lehet tudni. Te meddőségi vizsgálatokat kezdtél meg vagy csak kértél egy hormonvizsgálatot? Mert írtad ,hogy el kell menni nőgyógyászhoz meg vérvételre.

Nekem a következő menzesz kb 10-e körül esedékes és a 3.napon vesznek vért. De úgy tudom a 21.napon is. Hüvelyik ultrahang pedig ciklus a 10.napja körül lesz,aztán az orvos megmondja mikor legyünk együtt ha lát készülődő petét és ha megvolt az együttlét másnap reggel be kell mennem újabb vizsgálatra amin fény derül arra is ,hogy vajon nem én gyilkolom e le párom katonáit. Örülök ,hogy ez a vizsgálat így már az elején meglesz.

2010. márc. 3. 19:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pontosan 28 napos szép ciklusaim voltak, hőgörbém normális volt, volt peteérésem, stimulációt több is egyszerre, ami meg is repedt, LH teszt pozitív volt, hormonok rendben baba sehol. Végül kiderült cukorterhelésnél az inzulin rezisztencia, 1 hónapos gyógyszeres kezelés és most terhes vagyok.

Drukkolok neked! Majd írj, hogy mi a vizsgálat eredménye.

2010. márc. 12. 12:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Gratuálok,problémamentes boldog babavárást :)

Tudom az én időm is eljön egyszer csak. Olyan nincs hogy nem jön :)

2010. márc. 12. 17:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Végülis kiderült,hogy nincs semmilyen hormonproblémám és semmi más úgyhogy a HSG következik.
2010. ápr. 4. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!