Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párotok mennyire tartott a...

A párotok mennyire tartott a gyerekvállalástól? Miért és mennyit vártatok vele? Vélemény?

Figyelt kérdés
Párom 32, én 28 vagyok. Igazából már lassan időszerű lenne a téma, 5 éve vagyunk együtt. Együtt is élünk, habár csak 1,5 szobás a lakás, de nem albérlet, és hitelünk sincs. Ma láttuk az utcán az egyik ismerősünket, egy huszonéves lányt, gyerekkel. Erre a párom megszólalt, nem is érti ezek hogy vállalhattak be gyereket a semmire, albérletbe, mikor ő így se merné. Kicsit rosszul esett amit mondott, de nem reagáltam rá. Azt viszont tudom, ha véletlen becsúszna, megtartanánk. Ez már szóba került. Másrészről viszont ez a mondata is abban erősített meg, amit sejtettem is. Ha véletlen nem csúszik be, nekünk biztos nem lesz, ha rajta múlik. Úgy érzem, ez a félelem miatt van. Hogy képtelen lenne azt mondani, most akkor legyen gyerek. Mert tele van félelmekkel, mi lesz ekkor, mi lesz akkor, mi lesz, ha nem tud neki mindent megadni, amire szüksége van. Ez a gondolkodás egyrészt jó, viszont én 30 éves korom környékén szeretnék majd. Könyörögni viszont nem fogok érte, ha őt még mindig visszatartják majd a félelmei...
2015. jún. 15. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2 éve voltunk együtt 28 évesen, amikor szóba került a baba, egy bő háromnegyed évet vártunk, míg ő is felkészült lelkileg, aztán jött is :) A véletlenül becsúszott gyerekvállalás szerintem gyávaság. Két felnőtt ember döntös nyíltan és egyenesen egy harmadik ember életéről, ne sodródjon az árral. Egyenesen, hangosan és őszintén ki kell mondani a dolgokat, és akkor senkit nem ér meglepetés és kényszerhelyzet. N31
2015. jún. 15. 14:17
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem kicsit ezt már túllihegi. Nekem úgy tűnik,hogy lehet,hogy nem csak az anyagiak miatt, lehet,hogy a lemondástól kicsit jobban fél.

Az első fiunk születésekor én 28 voltam, ő 30 és 3 éve házasok. Nálunk egyszerre történt a döntés,hogy jöhet. Volt ház, hitel semmi, munka. Pont jókor jött, nem bántuk meg. Sőt, ő nagyon szeret apa lenni. Megmondom őszintén a másodikat most talán kicsit ő jobban akarta.

Beszélgessetek róla,hogy biztos, csak az anyagiak miatt aggódik-e.

2015. jún. 15. 14:25
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem is érdemes róla lassan beszélgetni, főleg, hogy Te 30 előtt szeretnél Anya lenni.

Én bevallom, már a megismerkedésünk után elmondtam a páromnak, hogy gyereket szeretnék és családot 30 előtt :D Akkor voltam én 25, ő 24. A 2. évfordulón megtartottuk a lagzit (még albérletben laktunk, viszonylag olcsón megoldottuk a lagzit is, vissza jött az ára plusszal).

3. évforduló után született az első gyerkőc, tervezetten, arra már saját, enyhén szólva felújítandó lakásban éltünk. Közben amit tudtunk, mindig megcsináltattunk a lakáson, így mára van 2 gyerek és egy szép lakás :) Lassan gondolkozunk is egy nagyobb lakáson.

6 éves lesz a fiam, 4 lesz a lányom.

Férjem anno azt mondta, nem szeretne idős apuka lenni, ha jól megvagyunk, miatta lehet hamar esküvő és gyerek ;)

2015. jún. 15. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Én 26 párom 30. Én előre megmondtam, nem akarok 40 évesen szülni, szinte fél év járás után meg is beszéltük, hogy baba x meg y dolgok elvégzése után jöhet. Fél év múlva fogtunk volna hozzá, de addig becsuszott.

Nézd a gyerekvallalasra nem lehet 100% ban felkeszulni. Maximum olyannak, aki tényleg 40 éves, már az égvilágon mindene megvan, mindent elért, csak cserébe ennek is vannak buktatói, mint ahogy egy korábban vállalt gyereknek is. Sajnos elég kevesen vagyunk, akik életkorban és anyagilag, szellemileg többé kevésbé fel vagyunk készülve. Ha ebből indulnank ki, talán senkinek nem lenne gyereke, mert kifogás mindig Lehet!

2015. jún. 15. 14:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az, hogy 32 évesen még tele van ilyen kifogásokkal. :( Az már biztató, hogy az abortusz eszébe se jutna, ha becsúszna, de ahogy én látom, a gyerekvállalás se. A szavaiból úgy vettem ki, úgy van vele, oké, most jöhetne, de mi lesz velünk 5 év múlva?! Így viszont nem lehet gondolkozni, hiszen a jövőbe úgyse lát se ő, se én.
2015. jún. 15. 14:48
 6/11 anonim ***** válasza:

A férjemnek rossz személyes tapasztalatai voltak. 20 évesen lett apa, becsúszott terhesség. Az anyával egyértelműen nem volt egészséges a kapcsolatuk, ha nincs a gyerek, rövidesen szétmentek volna.

Ő felelősségtudatból megházasodott, együtt éltek. Inkább szenvedtek.

Mjandem 15 év kellett, mire felszívta magát és elvált. Utána ismerkedtünk meg.

Néhány év után szóba került a téma. Mondtam, hogy én szeretném legalább egyet, mivel nekem nincs. Megértem az ő álláspontját is, de ebben nincs középutas kompromisszum. Ha valóban ellene van a gyerekvállalásnak, akkor azt időben mondja meg és nincs harag, de ne is raboljuk egymás idejét.

Pár hét után mondta, hogy átgondolta és nem olyan rémes, legyen. Most már egy éves a közös gyerek, nagyon lelkes és örül neki.

Utólag kérdeztem, hogy volt-e benne kétség előtte. Mondta, hogy attól félt, hogy én is olyan szemellenzős ősanya leszek, mint az ex volt, aki ki se engedi a gyereket a kezéből és túlfélti. De szerencsére nem így alakult.

2015. jún. 15. 15:08
 7/11 anonim ***** válasza:
A pasim is ellenezte, amíg el nem kezdett dolgozni. Én 25 vagyok, ő 29. De sajnos a munkája miatt csak 7végente látjuk egymást, így nehéz is lenne... de mondta, hogy mostmár nagyon örülne neki.
2015. jún. 16. 00:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Talán a felelősségtől fél a párom, vagy nem is tudom. Témát nem igazán lehet nála szóba hozni, mert ha valamiről nem akar beszélgetni, veszekedés lesz a vége. Na ez pont egy ilyen téma. Elő se merem venni. Vagyis pár hete terítéken volt, így felesleges is lenne rátérni. Akkor volt az, hogy mondta, ha véletlen becsúszna, megtartanánk. Mert féltem tőle, mi van ha... De azóta is csak azt érzem rajta, hogy ő tart ettől az egésztől és talán soha nem is akar majd gyereket. Én meg ott leszek 30 és majd könyörgök neki, hogy de légyszi, hagy legyen? Na neeeem.
2015. jún. 16. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
61%
Én már évekkel ezelőtt felvetettem neki, hogy tudja, hogy nem szeretnék 30 éves korom után szülni. Sajnos sok feltétel nem volt adott a gyerekvállaláshoz az elmúlt 5 évben, de háromnegyed éve, minden adott lett, és ő csak azt mondta, ha a feltételek adottak akkor jöhet. Én pedig erősködtem, hogy na akkor ha szerinted is akkor szerintem is. 27 évesen kezdtünk bele ő 28, és a héten teszteltem pozitívat(nagyon bízom benne, hogy megmarad). Pár nap múlva töltöm a 28-at. A teszt után beszélgettünk, hogy kicsit parázik, de mondtam hogy én is. Aztmondta, nem akar öreg apuka lenni, tényleg mire várni, csak meglepte, hogy sikerült majd egy év után. Hát reméljük tényleg sikerült. Ha így van a 30. szülinapjára egy babát fog kapni tőlem :)
2015. jún. 17. 15:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

a férjemnek volt 2 nagylánya (az első becsúszott volt nekik is, ezért lett házasság.... majd csak válással végződött) valamint volt egy aprócska kislánya, akinek az anyukáját szülés után elvesztette. pontosan tudta, hogy előbb vagy utóbb fel fogom hozni a baba témát (mert nekem nem volt sajátom, igaz imádom az 'ő' kislányát is) mondta, hogy mindig is próbálta magát trenírozni rá lelkileg. aztán miután eldöntöttük, hogy na most akkor legyen milliószor leültünk beszélgetni. megfogtam a kezét és megbeszéltük, hogy szeretjük egymást, szeretjük a picit, minden rendben lesz. ezerszer elmondtam, hogy nem fog újra megismétlődni semmi...stb. de így is végig aggódta mind a 9 hónapot.

szerintem neked is meg kéne fognod a párod kezét és leülni vele. sztem, ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem jó jel az, hogy veszekedés van egy baba témából. bármi más komolyabb dolgot is így beszéltek meg?? mondd el neki, hogy neked így tökéletes minden (még ha lenne ezer meg ezer dolog amit meg kéne csinálni, akkor is. midig lenne munka, meg kifogás) és szeretnél vele egy babát.

elsőre úgysem fogja beadni a derekát (nekem sem nyílt meg elsőre. sokszor elment, hogy ő a kemény pasi, nincs neki semmi baja) de szerintem a türelem, a kedves beszéd, a beszélgetés egy idő után rózsát teremt.

ha pedig végképp nem adja be a derekát, akkor legalább tudod, hogy hányadán álltok.

remélem, hogy sikerül meggyőznöd :)

2015. jún. 17. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!