Ez után mi lesz?
Terhes vagyok,de nincs munkám,így nem is kapok a baba után segélyt.
A párom dolgozik,de az nem elég,hogy megéljünk.
Hol érdemesebb venni baba dolgokat?persze nem a turira meg ilyenekre gondoltam én szeretnék mindenből újat venni.
Mennyi kb egy hónapra a pelus,meddig szoptathatok?
Meddig nem fura?
Minden ilyen baba dolgot elmondanátok?
Én rengeteg ruhát vettem a kisfiamnak turiban, és nem azért, mert csórók vagyunk, hanem mert egyrészt szeretek turkálni, másrészt meg ott olyan darabokat kapok, amik szépek, nem tucat holmik. Olyan ruhát is találtam már, amiben még a címke is benne volt, senki meg nem mondaná róla, hogy nem újonnan vettem.
A pelus kérdést megoldottam kb. 30000 ft-ból, mivel mosható pelenkát használunk. Eldobhatóval ez az összeg a pelenkás korszak végéig kb. 250-300ezer ft - ráadásul egy tonna nehezen lebomló hulladékot termel. Az eldobható pelenka ugyanis 400-500 év alatt bomlik le... :(
Szoptatni addig szoptathatsz, amíg szeretnél, addig nem fura, amíg neked nem az. Ezt a részét nem is értem... kinek mi köze van hozzá, hogy szoptatsz-e vagy nem?
Jó babavárást! ;)
dehogy,azért az orvost megkérdezem mit lehet és mit nem.
még csak 15 hetes terhes,de szeretnék mindent tudni.
Tudom,hogy gyorsan tönkremegy,de nálunk ez van,nem szeretjük a használt cuccokat.
Nem vagyok ellene,csak nálunk nem lehet.
köszönöm.
én azt tanácsolom neked hogy először is nyugi :) ne szaladj előre. a szoptatás még messze van, a hozzátáplálás meg végképp, koncentrálj a mostra. és engedjétek el a luxust ami alapból nem engedhettek meg magatoknak, mert ha így is szűkösen éltek akkor a fent maradt kb fél évben nem fogsz tudni mindent újjonnan megvenni. ezt szerintem már most felejtsd el. én pl 50ezerért vettem bútort a fiamnak használtan. szuper állapotban van, és kb 3-4éves koráig tuti elég, az ágy kivételével a többi akár tovább is.
a ruhákból tényleg bőven elég a használt, kb fél éves koráig, mert pikk pakk megnőnek. és amíg megveszel 2000ft ért egy rugit, kb 500ftért fogod tudni eladni, ha el tudod, annyi van a piacon. a pelus és a popsitörlő nálunk kb 10ezer egy hónapban. jó eddig mi pamperst használtunk, most váltottunk át tescosra, van olyan jó mint a drágább, de így csak 7-8ezer a pelenkázás egy hónapban. tehát szállj le a magas lóról mert nincs mire, és kezd el szépen apránként megvenni a cuccokat a kicsinek. és élvezd a terhességed hamár bevállaltátok.
- Alanyi jogon kapod a családi pótlékot kb 12.000
A Gyest 3 éves koráig kb 26.000 (pontosan nem emlékszem már rá)
- szülésért kórházért nem kell fizetni pontosabban a tb részedet valahogy kell rndezni ezt már valaki írta hogy kb mennyi havi befizetést kell ez ügyben teljesítened
- egy gyerek nagyon drága - az hogy mindenből újat vegyél felejtsd el
Amit tudsz ismerősöktől ingyen kapni fogadd el. Mert a sok apró és nagobb dolog még használtan is rengeteg pénz. Ha nagyon akarsz új dolgokat akkor már most kezdj el nézelődni gyűjtögetni akciókból leárazásokból body-rugi alpdarabok az szinte minden méretből kellenek 74-80méretig legalább.
- bababútorokból olcsóbb ágyakat sok helyen lehet kapni pl.: auchan, tesco, vagy babaholmiolcson.hu pelenkázót sokan nem vesznek - ezen is lehet spórolni csak a derekad megy rá a végén. Babakádat is lehet hipermarketben olcsón venni 1-2 ezerért hozzá sima fém álványt színtén kb 1-2 ezerért - ez szerintem megéri színtén a derekad miatt.
- ha szoptatni szeretnél akkor fejő is kell - ebből én nem mernék hasznáéltat venni bár elvileg ebből is lehet hisz ki lehet fertőtleníteni. Kellenek szoptatáshoz is vitaminok jobban "leszív" mint a terhesség - ha nem telíted a szervezeted akkor nem is lesz megfelelő mennyiségű ill minőségű tejed és állóképességed a baba mellett. Táp vagy kell vagy nem - ezt nem lehet előre megmondani nekem vegyesek voltak a babáim egyik 6,5hós koráig szopizott és kb 3-4 hetes kortól kapott tápos kiegészítést, máésik 15 hós múlt még szopik és első naptól kapott tápos kiegészítést. Mindkettőnél ugyanúgy csináltam a dolgokat mégis eltérően alakult a szoptatás időtartalma.Nekünk egy hónpra max 2 doboz táp ment el szóval max havi 5000Ft volt ez a kiadás
- ha betegek lesznek az nagyon drága - orrsprayk és ez az a gyógyszertárban sok kicsi sokra megy alapon iszonyatos összegek - és ezt sem tudod előre belőnni mikor mi mennyi. Egy sima kis náthához is kell cvitamin, fenistil csep, tea, köptető, ne adj isten antibiotikum ha szövődményes lesz ahhoz probiotikum az is jó drága... Oltásokból van kötelező és választható - utóbbiak is nagyon fontosak és drágák...
- cumiüveg, fertőtlenítő ...stb
- fűtés - rengeteg mert télen is megfelelő hőfokú szoba kell főleg fürdetéshez
- hozzátáplálás hát ez még drágább mint a szoptatás vagy tápszer. Mert ügyelned kell a váőltozatosságra óriási nagy felelőség és egész életére kiható tényező a megfelelő táplálkozás nem adhatsz minden nap háztartási kekszet krumplit almát...
- pelus figyelni kell az akciókat és bespájzolni (persze ha van miből előre költekezni) 1 méretet hamar átnbővik van akkor a bab akire nem is kell ilyen pici, 2 méretet nekem kb 3 hónapig használták a fiaim, 3 méretet viszonylag sokáig 6-12 hónapig, legtovább 4 méretet. Ha ügyesen kifogod az akciókat pemperst is tudsz úgy venni mint legolcsóbb nonémet darab áron.
Popsitörlő sem olcsó, bár hallottam már olyanról aki otthon mindig csapban mossa meg a babának a popsiját...
- babakocsi autóshordozó - utóbbiból tényleg biztonságos sok-sok pénz még használtan is
- egyéb nem fontos de hasznos dolgok mérleg légzésfigyelő
Amin tudsz spórolni; játék az az ami legkevésbé kell.
Ne óckodj a használt dolgoktól - ha személyesn veszed átmagad is láthatod, hogy megbízható helyről kerül hozzád. Én is gyakran vásrolok turiból, bár őszíntén szólva fél éves korig nem igen vásároltam onnan.
Köszönöm a válaszokat,hát sajnos mivel nem tudom hogy melyik pelus lesz jó a babára,ezért nem tudok előre vásárolni.
Viszont nagyon sok babaruhát kaptam,az egyik barátnőmtől is kapok sok mindent mivel 2 gyereke van és már nagyok.
Így kapok onnan is szép megmaradt dolgokat.
anyukáméktól is kapok,anyósoméktól is,mivel ott van 3 lány 2 fiú,apósoméknál 2 lány.
Nagynéniktől,ismerősöktöl is kapok,de én is szeretnék jó minőségű dolgokat venni.
Babakocsit nem tudom hol veszek,mert jót nem láttam még,babahordozó.
Légzésfigyelőt veszünk mert az kell.
Kádat 2000 ft-ért láttam,apránként mindent megveszek,sajnos feketén tudok dolgozni,legalább is megkértek hogy segítsek...így 1 hónapban 130e kapok.
Elvileg a tb 7000/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!