Ez után mi lesz?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok,de nincs munkám,így nem is kapok a baba után segélyt.

A párom dolgozik,de az nem elég,hogy megéljünk.

Hol érdemesebb venni baba dolgokat?persze nem a turira meg ilyenekre gondoltam én szeretnék mindenből újat venni.

Mennyi kb egy hónapra a pelus,meddig szoptathatok?

Meddig nem fura?

Minden ilyen baba dolgot elmondanátok?

2015. jún. 9. 18:46
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

A szülésnél kórházba mennyit kell fizetni?

Naponta?

2015. jún. 9. 18:47
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A GYES mindenkinek jár alanyi jogon,meg a családi pótlék is.Akkor is kapod,ha nem dolgozol.Ezt mindenki kapja.Kb.38 ezer forint havonta.Ha nem választassz orvost,csak elmégy mindig a körzetihez a vizsgálatokra,illetve annál szülsz majd,aki épp ügyeletes,akkor nem kell érte fizetni.
2015. jún. 9. 18:51
 3/16 anonim ***** válasza:
Szoptatni addig szoptass,ameddig tudsz,hiszen az ingyen lesz.:)A tápszer drága.
2015. jún. 9. 18:52
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem már 3 éves a kisfiam és úgy mond még rólam is maradtak kis koromból ruhák meg a tesóim ról.

Ha nem lesz lehetőség szoptatásra akkor tápszer hát nem olcsó meg mondom.

Barátok ,ismerősök, rokonok, szülők. Sok pénzbe kerül egy gyerek. Gyest, és családit fogsz kapni.

Hát akkor az sokk pénzbe fog kerülni ah mindenből ujjat veszel. Pelusból mindig nagy csomag ott vettem legalább 2 csomagot nem papmerszt, meg liberót. Az olcsóbbik fajtát ugyan úgy meg felelt. Most szoktunk le egy hónapja pelusról végleg.

2015. jún. 9. 18:53
 5/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem, már most sem elég a megélhetéshez a bevételetek, de gyereket vállaltok? Ráadásul mindenből újat akarsz venni? Miből???
2015. jún. 9. 19:04
 6/16 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt magadnak kell fizetned a TB-d, ez havi kb 7.000 Ft.

Szülés után járni fog a gyes+ családi pótlék, ez kb 38.000 Ft havonta.

Én Auchanban meg Brendonban vettem mindent, csak a szükséges dolgokat, kb 70-80ezer ft volt. A babakocsit, kiságyat kaptam, az nincs ebben benne.

Nem tudjuk, tudsz-e szoptatni, lehet nem, akkor újszülött kortól kell a tápszer, nincs mese. Ha szoptatsz, akkor is 6 hónapos korban el kell kezdened a kóstoltatást, hozzátáplálást.

Pelenka nekünk csak a zöld Pampers vált be, kb 30-60 Ft-os db áron veszem (ugye a nagyobb mérettel drágul, most 5-ös kell). Ezt sem tudod előre, a gyerekednek melyik lesz jó.

Ha nem elég most a pénz, hogy megéljetek, akkor nem fogsz tudni mindenből újat venni!

2015. jún. 9. 19:12
 7/16 A kérdező kommentje:

köszönöm,igen nekünk is még van használt babarucik,nem úgy gondoltam hogy mindenből a legdivatosabbat,de ne használtat.

Szoptatás mellett miket lehet adni neki,ha nem elég a tej?

Megélünk a pénzünkből,de nincs annyi hogy elengedjük magunkat,eltudjuk tartani magunkat és egy babát is,csak nincs annyi hogy minden meglegyen.

2015. jún. 9. 19:13
 8/16 anonim ***** válasza:

Szoptatás mellett tápszert kaphat.

A hozzátáplálásnak nagyon nézz utána, mert komoly - hosszútávon jelentkező - egészségügyi károkat okozhat, ha nagyon eltérsz tőle.

Tehát 2 hónapos nem ehet pörköltet meg kiflit, se mézet, stb.

2015. jún. 9. 19:15
 9/16 anonim ***** válasza:
Hát ha majd olyan 5-6 hónapos lesz a babád akkor már adhatsz neki pépet, pürét, gyümölcs pürét. Ezekkel ki lehet egészíteni az étkezést. Csak majd az allergén dolgokra kell vigyázni. Tej, eper, stb..
2015. jún. 9. 19:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Hány hetes terhes vagy?
2015. jún. 9. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!