Hány hetesen mehetek legkésőbb nőgyógyászhoz a pozitív teszt után, ha biztosan kell Utrogestant kapnom?
Kétszer jártam úgy, hogy a (halvány!) pozitív teszt után rögtön szaladtam a nőgyógyászhoz, mert könnyen teherbe tudok ugyan esni, de annyi progeszteront már nem termel a szervezetem, hogy meg i startsam a babát, ez már több terhességnél is kiderült, és emiatt alapból kapom terhesen az UTrogestant. Fel is írta mindkétszer, de a beágyazódás nem volt sikeres végül, és a tesztek egyre halványodtak, a gyógyszer miatt azonban nem tudott megjönni a vérzésem, csak amikor már egészen negatívak lettek a tesztek és abbahagytam a gyógyszert. Úgy érzem, bolondot csináltam magamból és csak bekavartam a hormonháztartásomba is.
Az orvos azt mondta, hogy legközelebb nyugodtan várjak két hetet a menses kimaradása után, de amikor azt kérdeztem, hogy az én esetemben nem késő-e már akkor a progeszteron-pótlás, igazából nem volt meggyőző a válasza, annyit mondott, hogy inkább egy erősebb terhességet támogassunk meg a gyógyszerrel. Én azt nem értem, hogy ha hormonproblémám van, akkor nem a terhességem gyenge, vagyis nem arról van szó, hogy a baba genetikája hibás, és rá kéne bízni a természetre a szelekciót....
Szerintetek késő hat hetesen elkezdeni az utrot?
Ha tehetném, másik orvoshoz mennék, de itt nincs más, sajnos, kisváros, a többiek máshonnan járnak ide csak a hét egyes napjain.
Akkor mikor menjek szerinted, amikor már látszik is valami az UH-n, de még nem késő elkezdeni a gyógyszert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!