Petefészek cisztám van így lehetek most terhes? Nem vetélnék el ha sikerülne?
"Tisztelt Doktor Úr!
A mai napon 7 hetes terhességet állapítottak meg nálam, de két héttel ezelőtt volt egy alhasi görcsöm, amivel be is mentem a kórházba. Ott egy 3 cm átmérőjű cisztát állapítottak meg a bal petefészkemben.
Az orvos azt mondta, hogy két hét múlva menjek vissza, és megnézzük, mi történik ezzel a cisztával. Őszerinte ennek fel kell szívódnia. Két hét elteltével - ma - vissza is mentem, de eléggé idegesen, mert 4 nappal ezelőtt enyhe vérzés kezdődött nálam, ami az elmúlt napokban hol jelentkezett, hol nem.
A kinyomtatott ultrahangképen a pici babámtól nem messze ott virít egy 3 cm-es ciszta is. Kérdésem a következő: mekkora esélye van az én pici babámnak az életben maradásra egy ekkora ciszta mellett?
Üdvözlettel: Sz.
Kedves Sz!
Egy ilyen ciszta ebben a korban normális jelenség, egyáltalán nem befolyásolja a magzat életkilátásait. Ezek általában a terhességgel összefüggő hormontermelő ciszták, a terhesség alatt általában elmúlnak. Eközben az általuk termel hormon (progeszteron) szintje átmenetileg csökkenhet, ez vezethet kisebb vérzéshez, de a terhességet általában ez sem veszélyezteti. Ha megkérdezi, orvosa is biztosan megnyugtatta volna.
Üdvözlettel: dr. Csákány"
WWW.BABAZO.HU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!