Terheléses cukor. Babát szeretnénk. Ez jó eredmény?
Ez inzulinrezisztencia. A kiindulási cukrodhoz képest a két órás mélyen alatta van, és iszonyatosan nagy mennyiségű inzulint termelsz ehhez. A kétpontos terhelés nem túl pontos, de ennyi bőven látszik belőle. Ha megfelelő ellátást szeretnél:
www.mensmentis.hu
sztk-s labort is elfogadnak és van távkonzultáció is, ha nem tudsz bejárni. Ezt komolyan kell venni, sajnos, mert nagyon nem szép számok. (Nekem is ilyen volt az elején, sőt, de néhány hónap alatt már értünk el javulást, azóta a második babámat várom.)
Mozgás, 160g szénhidrát diéta, merckformin xr 2x750, és inofolicot kaptam rá. De ez egyénileg beállított mindenkinél. A www.pcos.hu oldalon részletesen tájékozódhatsz, könyvet és tájékoztató anyagokat is rendelhetsz. Ajánlom facebook-on a PCOS Alapítvány-PCOS/IR hitelesen csoportot, ahol országosan orvosajánlót, sorstársakat és elképesztő mennyiségű információt találsz, szabadon kérdezhetsz bármit, zárt csoport, ismerősök nem látják, csak a csoporttagok.
Tudnod kell, hogy az inzulinrezisztencia (IR) a pcos oka, akkor is, ha amúgy a ciszták még nem jelentek meg nálad. A testsúly sem mérvadó, vannak túlsúlyos és kifejezetten sovány pcos-esek is. Tájékozódj és tanulj sokat erről, én azt ajánlom, mert sajnos nem minden orvos van a helyzet magaslatán (én korábban Pécsen éltem, 4 orvosnál jártam, félrekezeltek, sajnos, volt is egy vetélésem emiatt, szerencsére utána elköltöztünk és jó helyet találtam). Szóval tanulj, kérdezz másoktól jó orvos elérhetőséget a csoportban, és kitartást, sok sikert! :)
A 133-as inzulin nem tűnt fel neki? 20 alatt lenne normális az én dokim szerint. Az inzulin értékek alátámasztják a cukorértékeket, nincs az összecserélve. Sajnálom, hogy olyanhoz kerültél, aki nem vesz komolyan, vagy egyáltalán nem ért ehhez az egészhez! :(
Így viszont, kezeletlenül, nagyon magas a vetélési arány, ezzel mindenképp foglalkoznod kell, akár másik orvosnál is. Ne hagyd magad, keress olyat, aki tudja, mit csinál!
A PCOS Alapítvány - PCOS/IR hitelesen csoportban a facebook-on tudnak orvost ajánlani, remélem, tudnak neked segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!