Teherbe esés és porckorongsérv: mire kell majd figyelnem, amikor itt az idő a gyermekvállalásra?
Figyelt kérdés
24 éves lány vagyok, túl két porckorongsérv-műtéten, jelenleg egy sérvem van a lumbális szakaszon, ám annyira kicsi, hogy nagy a valószínűsége a visszafejlődésre. Lassan szeretnénk a férjemmel gyermeket vállalni, ám nem tudom, milyen hátrányai lehetnek. A neurológusom és a ngyógyászom szerint is érdemes minél fiatalabb korban gyermeket vállalnom, nyilván veszélyeztetett terhes leszek, viszont ők nem tudnak élő tapasztalatokat átadni nekem, lévén mindketten férfiak. Olyan anyukákat keresek, akik segítenének nekem saját tapasztalataikkal, hogy hogyan lehet egy babát sérvvel együtt a lehető legfájdalommentesebben, gyógyszerek nélkül kihordani, illetve lehet-e természetes úton szülni így? Mit éreztetek, mennyire nőttek meg a fájdalmaitok, tudtatok-e rendesen járni, mozogni a várandósságotok alatt? A válaszokat előre is köszönöm!2010. febr. 22. 13:41
1/7 anonim válasza:
Szia! Nekem gerincsérvem van és azt mondta az orvos, amikor kérdeztem, hogy fogok kihordani egy babát azt felelte: nem lesz gond, ha megerősítem a hátizmomat! Tudom Neked kicsit másabbb és súlyosabb a problémád, de remélem segítettem a válaszommal!
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Elsősorban azonban olyan tapasztalatokat szeretnék hallani (látni), akik már kihordtak egy-két gyermeket sérvvel. Mert bármit is mond az orvos, átélni azért egészen más lehet...
2010. febr. 24. 15:46
3/7 anonim válasza:
Szia!
Nekem is van, de nem olyan súlyos mint neked, viszont szerintem a szakorvossal beszéld meg (én még anno 2nél is voltam, a biztonság kedvéért).
Nekem az első terhességem óta megszűntek a tüneteim, és most jön a 2. babónk, sincs bajom!
Több ilyen esetet is hallottam már.
Sok sikert, és kitartást!
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Remélem, most sem lesz semmi gond, és gratulálok a bővülő családodhoz! :)
2010. ápr. 2. 20:06
5/7 anonim válasza:
28 éves voltam, a sérvemet nem operálták (szteroidos infúzió, fekvés elég volt). Utána kezdtem a gerinctornát és a hátúszást, 3 hónappal később lettem terhes: gerinctorna, úszás, helyes emelés. A nehezebbik fele az egyre nehezebb gyerek ellátása, 3 hetes kora óta folyamatos gerinctorna. terhességnél, szülésnél nem volt gond :) Az izmaid megerősítésére fektesd a hangsúlyt!
6/7 A kérdező kommentje:
Már beszéltem gyógytornásszal a gerinc alsó izmainak erősítésére. Köszönöm a válaszodat!
A szülés közben sem volt semmi gond? Vagy érzéstelenítettek? Természetes úton szültél? Én nagon szeretnék nem császárral, de kicsit tartok tőle, hogy nem fogom bírni.
2010. ápr. 3. 12:08
7/7 anonim válasza:
Természetes úton szültem érzéstelenítés nélkül. Nem volt semmi gond. Gyorsan, könnyen szültem (3 óra alatt megvolt a baba). Gyorsan regenerálódtam, 3 hetes kora óta újra megy a gerinctorna. Vigyázni kell, mert ha lerobbanok, ki fogja ót ellátni? Most már nem engedhetem meg magamnak, h 1 hétig feküdjek. És arra is gondolj, hogy szoptatás alatt gyógyszereket sem szedhetsz. És ha már járni fog, megy mindenfelé, sokszor elesik, erős izmok kellenek, ha föl kell emelned... Szóval tornázz rendesen, (a hátúszás is nagyon hasznos), de azért ne aggódd túl a dolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!