Tényleg ekkora az esélye a védekezés melletti terhességnek?
Így igaz, ahogy az első írja. Na de sosincs 100%-os védekezés, és én is tényleg védekezés mellett estem teherbe.
A két gyerekem után után 5 évig megszakított módszerrel védekeztünk, mert úgy voltunk vele, hogy majd akarunk még 3-at egyszer, így ez a módszer megfelelt arra, hogy védekezzünk, de ha besikerül akkor nem baj. Nem sikerült be, 5 évig tökéletes volt ez a módszer, akkor rástartoltunk, hogy na most már tényleg jöhet a 3. és akkor jött.
Ezután már tényleg nem akartunk többet, nagyon biztos fogamzásgátlás kellett. Gyógyszert nem szedhettem, ezért maradt a gumi, ebben bíztunk. Másfél évvel a 3. születése után óvszer mellett besikerült a 4., de tényleg. Biztos, hogy valamit nem jól csináltunk, de nem tudom mit, nem volt kiszakdva, mindig használtuk, szóval rejtély, de ez van.
Én nem mentegetőzök, de most már nagyon félek, pontosan amiatt, hogy itt is sok olyat olvastam, hogy gyógyszer, gumi, spirál mellett besikerült. Nekem most spirál van, de félek...
Bizony, még vasectomia mellett is lehetséges.
Ezért szoktak 2 módszert kombinálni, ún. természetes fogamzásgátlásnál inkább legalább 3-mat.
A mentegetőzést nem tartom indokoltnak, hiszen gyermeket várni a szerelmeddel nagyon szép dolog akkor is, ha nem magadtól döntöttél így.
3: Mért nem megy a férjed vasectomiára?
Az óvszerhasználatot kitől sajátítottátok el? Rengeteg fortélya van, több dolgot be kell tartani.
6: A petevezeték-elkötésnek csak egy feltétele van: hogy elmúltál 18 éves. Akkor kérheted.
De a férfiaknak érdemesebb megcsinálni ezt inkább, mert az csak egy ambuláns kisműtét, ami sok esetben visszacsinálható, illetve ők tudnak eltenni ivarsejtet spermabankban.
Nőknek ez nagyműtét, visszafordíthatatlan a későbbiekben és ők nem tudnak eltenni petesejtet a későbbiekre.
Tehát férfiaknak ez nem jelenti a nemzőképesség végét, míg nőknek igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!