Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek van remény?

Szerintetek van remény?

Figyelt kérdés

Igen, mindig van remény!

Leírom röviden a történetem, mert tudom, hogy sokan járnak hasonló cipőben, szeretnék mindenkit bíztatni.

Első és második babám gondolatra fogant, soha nem gondoltam, hogy át fogom érezni, milyen érzés hónapról hónapra bőgni a negatív teszt, a maszatolós wc papír és menstruáció fölött bőgni. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy nő ne tudjon magának elfoglaltságot találni, hogy csak ez foglalkoztassa.

Aztán jött a vágy, hogy szeretnék újra babát.

Mivel az első két két terhességem is spontán jött, nagyon hamar, így nem gondoltam, hogy harmadjára sokat kell várni.

Legelső ciklusnál még élveztem, hogy tudom, hogy mikor van peteérésem, hogy együtt voltunk a legmegfelelőbb időben, hogy számolok, várakozom. A sikertelenség nem keserített el. Így telt el a második és a harmadik hónap is. A negyedik hónap körül kezdtem el aggódni, kiborulni, beborulni, stb.

És onnan jött a lejtő.

Nem tudtam mással foglalkozni. Az életem kéthetes ciklusokban zajlott. A reményteli két hét a peteérésig, és a csiga lassúsággal vánszorgó 2 hét a mensturációig. És folyton, mindig minden kezdődött előröl.

Először csak barátcserjével próbálkoztam. Aztán jött a 21. napi vérvétel. Aztán jött a MensMentis, a koponya MR a magas prolaktin miatt. Fórumok, hetek, hónapok. Sírás, remény, sírás, remény, sírás, remény, sírás...

És egyre nagyobb görcs. Terhes AKAROK lenni. Kudarc, hogy miért nem megy. Sz@r anya vagyok, hogy nem örülök a kettőnek, más az elsőre vár ennél sokkal többet.

Mindemellett munkahely agyon stresszelt, el akartam jönni, meg akartam szabadulni. Annyira, hogy már szívritmus zavarom is lett miatta, pszichés alapon.

És amikor döntöttem! Amikor beadtam a felmondásom, egyik napról a másikra megszűnt a rendszertelen szívverés.

Persze a baba körbe beleragadtam, nyakig benne voltam. Clostylbegit, inofolic, reménykedés, reménytelenség. És eljött a mélynél is mélyebb pont, amikor azt mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Nem tudom magam elviselni. Nem tudok így magammal együtt élni, nem várhatom el ezt a családomtól.

És akkor megkönnyebbültem, letettem, elengedtem, megszabadultam.

És terhes lettem.

:)))))))))

És alig hittem el, de tényleg. A saját görcsöm, a saját akarásom állt a saját álmom útjába.

Pedig előtte ha azt mondta nekem valaki hogy ne görcsölj, a torkának ugrottam. És mégis. Ennyire egyszerű volt a megoldás. Ne görcsöljek.

Nekem 2,5 év kellett ahhoz, hogy eljussak oda. És tudom, hogy ennek így kellett lennie. Mindenkinek megvan a maga "kifutási ideje". Ki hamarabb, ki később, de előbb-utóbb mindenki le tudja tenni a görcsöt. És talán akkor sikerül.

Én ezt kívánom mindenkinek. Hogy mielőbb sikerüljön!

2015. márc. 27. 10:46
 1/1 anonim ***** válasza:
Azt hiszem én is kezdek egyre lejjebb csúszni azon a bizonyos lejtőn. Már tavaly nyár elején elhatároztuk, hogy legyen baba, addig is szerettem volna, de a munkahelyemen be akartam mindenképp fejezni egy projektet, amibe belekezdtem, na mindegy. Szóval nyáron, első lépésént elmentem egy nődokihoz, csak úgy rutinvizsgálatra, hogy minden rendben-e. Talált egy 5 centis cisztát. Azt mondta, hogy muszáj erre fogamzásgátlót szedjek, legalább félévig... Kiakadtam. Mondta, hogy szedjem 2 hónapig, aztán jöjjek vissza, de ha el is múlt, akkoris kell tovább szedni. SZÖRNYŰ érzés fogamzásgátlót szedni, mikor az ember babát akar. A buta fejemmel hallgattam rá, megijesztett, hogy ha nem szedem be, akkor meg kell műteni, így elkezdtem szedni. 2 hónap után egy másik orvoshoz mentem vissza, aki azt mondta, hogy nem kellett volna szedjem.. Na, szuper. Azt mondta, hogy próbálkozhatunk már, de az a biztos, ha várok 1-2 hónapot. A baba a legfontosabb, vártam is... Már 4 idegörlő hónap. Következő 2 hónap, negatív... Aztán, azután hónapban késett a penzesz.. pár nap után a teszt is halvány pozi csíkos. Feltettem ide is, gratuláltak, ez bizony pozi... 6-7 hetesen akartam orvoshoz menni, de 6. hét előtt pár nappal elmúltak a tüneteim. Se hányinger, se szédülés, semmi. Nagyon rossz megérézsem lett. Pár nap múlva voltam programálva a dokihoz. Csináltam tesztet, halvány... Felteszme itt a kérdést, írják, hogy ne izguljak, ne tesztelgessek... Várok. Csinálok még egyet. Majdnem negatív, rettentő halványan van rajta valami. Megyek a dokihoz. Nem lát terhességet. Csinál tesztet, elküld vérvételre. Negatív. Felszívódótt... Kiakadtam, nem besszéltem senkivel sokáig. De talán még az az állapot is jobb volt, mint a mostani. Őrület, zombimód. De legalább teltek a napok, próbáltam nem gondolkozni, begubóztam, pizsomában néztem a sorozatomat egész délután. Aztán jobb lett, vagy mégsem jobb? EDltelt 2 hónap, ideje rendbejönni, újra probálkozunk. Jó is lehetne, ha nem őrülnék bele. Nem érdekel semmi. Nem boldogít semmi. Utálom a munkám, amit régen szerettem. Nincs türelmem a barátnőimhez, a szüleimhez. Nincs kedvem semmihez. Terhes akarok lenni. Babát akarok, ez kell, nem érdekel se a tavasz, se a séta. Ja és még rátesz egy lapáttal, hogy bánatevő vagyok, már előtte se voltam sovany, de most rendesen ráhíztam, hogy utáljam magam mégjobban. Nem tudom mi lesz a vége ennek.
2015. márc. 27. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!