5 hetes lombik kismama a párom! A szex szerintetek ártalmas lehet? Főleg akkor, ha a végén neki is jó? Elsőre sikerült a lombik és nagyon szeretnénk ha nem lenne probléma! Ti hogy voltatok ezzel?
1 embriót kaptunk vissza 2naposan 5 sejtesen. Elsőre sikerült,hcg 201 progi 190. Már esti pisiből azonnal látszik a teszten a két erős csík, így tudjuk minden rendben van,éppen szert szeretnénk nagyon vigyázni a kis manóra!
Férfiként én kicsit félek a szextől,nehogy kárt okozzak.
Annak idején nekem azt mondták, orvosnál azt láttam leírva, hogy az első és a harmadik trimeszterben tilos, mert az orgazmus vetélést okozHAT. Nekem "csak" vérzések voltak ok nélkül, rendszeresen ültem az ügyeleten.
A helyetekben most biztosan hanyagolnám, megkérdezném az orvost.
"Veszélyes-e a terhesség alatti szex és ha igen, akkor miért?
Dr. Hamvas Ferenc
Véleményem szerint igen. Minden olyan tevékenység, ami alhasi vérbőséget okozhat /pl. egy drasztikusabb hashajtó is/ abortív vagy koraszülést megindító hatású lehet. Ezenkívül komoly abortív és görcskeltő veszélyt jelent a közösülés mechanikus hatása a méhnyakon keresztül a terhes méhre, és a spermiumok magas prosztaglandin-tartalma ugyancsak vetélést vagy koraszülést indukálhat. A spontán abortuszok és a koraszülések hátterében a 48 órán belül történt szexuális aktus számottevő mértékben mutatható ki. Éppen ezért a magam részéről a terhesség első 12 hetében a szex minden formáját és az utolsó 12 hetében a közösülést szigorúan tiltom."
Lehet hogy hülyeséget mondok, de mintha úgy rémlene, hogy a lombik automatikusan veszélyeztetett terhességnek számít, és az első 12 hétben biztosan nem ajánlott az együttlét.
Kérdezzétek meg a dokit, úgyis kell még mennetek, 12. hétig elvileg a meddőségiben végzik a terhesgondozást, ők korrekt választ fognak tudni adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!