Inzulinrezisztencia van emlekedett 120 perces 48, a 0 perces 8. Ha kapok peteérésre gyógyszer ettől függetlenül jobb lesz a peteérésem?
Én mindenképpen kezeltetném az IR-t, akkor esély van a ciklus, peteérés helyreállására is. Sajnos mivel az IR gyakran pcos-al is együtt jár, a peteérést serkentő gyógyszerek gyakran túlstimulálják a petefészkeket, és csak rontanak a helyzeten.
Ráadásul a kezeletlen IR megnöveli az első 12 hétben a vetélés kockázatát is.
Nekem IR-ám, PCOS-em volt/van, pont azért, mert elindult a peteérés, de nem történt tüszőrepedés. Mindkét petefészkem tele volt kis cisztákkal, azaz érésnek indult petesejtekkel.
Mindenképpen kezelni kell. 3-as kezeléssel. Diéta+sport+gyógyszer!
Az a baj,hogy ha tegyük fel lenne ovud, és teherbeesnél, elvetélhetsz a magas inzulin miatt. De ha meg is marad mondjuk a baba, a terhesség alatt rosszabbodhat és könnyen eljuthatsz a cukorbetegségig.
4-es vagyok, 3-as kezelést kaptam, diéta+sport+meforal. 5 hónappal később sikerült teherbe esnem, azóta már megszületett a 2. kislányom is. Pedig a kezelés megkezdésekor már nem is volt mensesem.
(Bár sajnos nálam az IR-ből már 2 típusú diabétesz lett.)
Remélem neked is megoldódik a problémád! Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!