Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 5 hetesen üres a petezsák, és...

Nina04 kérdése:

5 hetesen üres a petezsák, és nem biztatott az orvos. Volt valaki hasonló helyzetben? Merjek reménykedni.!?

Figyelt kérdés
Szóval elvileg 8 hetes terhes vagyok de én biztosan tudom , hogy 5 hetesnél nem lehetek idősebb. Hétfőn voltam uh.on de nem mondtak akkor még semmi ijesztőt csak hogy kicsi és , hogy ennek több oka lehet. Visszahívtak szerdára és ott már azt mondták biztos felszívódott a magzat mert még mindig üres a petezsák. Hormonszintet is nézték hétfőn 60 ezer szerdára 74 ezer. Ennek az értéknek tényleg a duplájára kellet volna nőnie szerdára?

2015. márc. 13. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves utolsó de ha valós lenne akkor egyezne a kettő. Amúgy tényleg igy van én is olvastam róla de ez egy olyan durva becslés hogy az orvosok nem használják.

Hogy mire alapozom.. Embio mérete mm-kent +6 hét a baba kora. Ez hasonló mint amit leírtál. Viszont ausztrál orvosok megalkották azt a táblázatot ami az ulomagassagbol következtet a korra. Azon latszik, hogy nem mindig valós az az egy mm. Nagyjából valóban ezért létezik amit irtal viszont ez tényleg csak egy durva becslés. Ezzel szemben a táblázatot amit irtam valóban használják az orvosok. Nyilvan csak ha látszik az embrió és annak ellenere hogy orvosok is használják még ez sem pontos mert minden baba máshogy nő. Az enyem pl 21 nap alatt 25 napnyit Nőtt.

2015. márc. 14. 13:36
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet ennyire pontosan millimeterre meghatarozni, mekkoranak kell lennie a petezsaknak.

Persze van egy -tol -ig ertek, ami kozott kell mozognia az erteknek, de ez ugyanugy valtozhat, mint ahogy a babak szuletesi sulya. Van sok harom kilos, es sok otkilos baba, es teljesen "megfelelo" mindketto.

Egyebkent sok orvos a magzat meretobol szamolja a terhesseg korat.

2015. márc. 14. 14:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Utolsoelotti

Azert nem egyezik a ketto, öert nem vagyunk gepek, es lehetnek mm-es elteresek.

Tehat 5 hetesen lehet, hogy csak 4, de lehet hogy mar 8 mm. De nem 15!!!

2015. márc. 14. 17:18
 14/21 anonim ***** válasza:

És ezért nem valós. Írtam mást is mellé de látom nem esett le. 15 mm-es petezsakban nem kell lennie embrió azaz nem lehet 6 hetes.

De ha amit irsz ha annyira fix akkor az orvosok hülyék mert nem használják ezt?

2015. márc. 14. 18:03
 15/21 anonim ***** válasza:
Az ennuh-s kepeimen a petezsak atmerojebol automatikusan kalkulalta a gep a terhesseg korat, szoval hasznaljak az orvosok. Igaz, en nem Mo.-n jarok orvoshoz.
2015. márc. 14. 18:21
 16/21 anonim ***** válasza:

Az en uh-s kepeimen*

Elnezest az elirasert.

2015. márc. 14. 18:22
 17/21 anonim ***** válasza:
Itt amennyire tudom az ulomagassagbol számolják a baba korát mert az első trimeszterben az a legpontosabb. A petezsakkal az a furcsa, hogy nagyon eltérőek a crl-hez képest.
2015. márc. 14. 18:51
 18/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönet a hozzászólásokért. :)

Megoszlanak a vélemények, amit én biztosan tudok, hogy akkor lehetnék ma 6+1 hetes ha akkor fogant mikor az lh. tesztem pozitív lett de a hőm csak 4 nappal később ment fel és azóta fent is van.

Tudom, hogy nem sok esélyem van rá hogy megmarad vagyis az eszem tudja de a szívem nem hiszi el.

Én sem Mo.vagyok és itt sajna nem veszik komolyan a fiatal terhességeket , az első uh-t csak a 18. héten csinálják. De mivel volt már egy vetélésem és fájdogált néha a hasam " most is " elmentem dokihoz és akartam is uh.ra menni de erre nem számítottam.

Szóval a doki aki az uh.t csinálta szerdán ő egyértelműen kijelentette , hogy a magzatom felszívódott és csak , hogy könnyebb legyen feldolgoznom ezért kaptam még egy időpontot hétfőre. De én ezt nem így érzem ..!! És ha nem megyek dokihoz csak a jövőhéten ?? Ezért is kértem ki a Ti véleményeteket mert nem tudom elhinni. Nem keresem a hibákat az orvosokban de azért felhívtam egy magyar nőgyógyászt is és a lényeg az hogy holnap ki fog derülni mi is van mert már látni kell majd valamit, ha van ott valaki.

2015. márc. 15. 13:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Mi lett veled azóta?
2015. okt. 14. 10:45
 20/21 A kérdező kommentje:
Szia! Nagyon nehéz volt feldolgozni, de most újra babát várok ! :) 6 hetes ultrahangon volt szívhang is Boldog vagyok! :) Most a 10. hétben járok és talán jövőhéten megyek újabb uh-ra. Na akkor fogok teljesen megnyugodni mikor láthatom , hogy tényleg növekszik. :)
2015. okt. 19. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!