Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek őrültség egy...

Szerintetek őrültség egy hònap párkapcsolat után gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A parom 34 én 22. Fèl ève ismerjük egymàst a kapcsolatunk elejetol egyutt elunk. Mindketten nagyon szeretnenk mar babat. A parom rendesen benne is van a korban. Sztetek?

2015. márc. 10. 20:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A párkapcsolatoknak meg van a maga menete. Az alapvető sorrendet ha nem tartod be, szinte biztos, hogy elesel. Lehet mákotok lesz és nem lesz baj, de most bekockáztatnál? Igen-mondod te....csakhogy ha tényleg összehoztok egy tökmagot, akkor onnantól kezdve nem csak a te életed és a párod élete a tét, hanem azé a kis tökmagé is. Majd mit mondotok neki, ha fél évvel a születése után mégse jött össze-bocs, így jártál...?

Ez egy felelősségteljes döntés, és ha már a te vagy a párod élete nem számít, számítson a harmadik élet!

Mi 3 évet jártunk, 3 évet együtt laktunk, mire megszületett a lányunk. Kicsit több, mint 2 éve laktunk együtt, mikor belevágtunk a babaprojektbe és mivel hamar megfogant, így lett 3 év. És a 2. gyereknél ugyanúgy várni kell, mint az elsőnél. Meg kell várni, hogy működik e egy gyerekkel. Aztán elgondolkodni, hogy vajon menne e kettővel. 2 évet vártunk a második babaprojekttel is. Igaz, sajnos végül 4.5 év lett (két vetélés), de tényleg még a 2. gyereket is meg kell gondolni, mert attól, hogy egyel működik, nem biztos, hogy kettővel fog. És így tovább, ha akarnánk 3.-at, akkor is várnánk még. Sokan a 2. 3. gyerek után csúsznak el. Tudom, hogy te itt most egyelőre csak egyről beszélsz.

2015. márc. 11. 00:00
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát te tudod. Én biztos várnék még 2 évet. Egy hónapja éltek együtt, ennyi idő alatt képtelenség kiismerni egymást, és megállapítani, hogy "életem pasija" meg, amiket leírtál. Ilyet egy naiv, tinédzser kamaszlány találna ki, nem egy megfontolt, felnőtt nő.
2015. márc. 11. 00:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Én várnék a helyedben. Nálunk 5 év után jött a baba, és ígyis volt egy elég erős hullámvölgy a kapcsolatunkban, kb. 1 évvel a kisfiunk születése után. Sajnos annyira sok mindentől függ a siker, hogy előre nehéz megmondani. Nekünk sikerült túljutni ezen.

Példa baráti körön belül, akiknél nagyon hamar jött a baba: az egyik pár a gyerkőc 1 éves korában szétment, a másiknak is volt egy elég erős hullámvölgye, de együtt maradtak. Azóta megszületett a második gyerkőc is, jelenleg boldogak együtt 4-esben.

SZóval sosem lehet tudni...

2015. márc. 11. 00:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Ismerősömék sikeresen egyből összehozták azóta a barátomnak egy kín az élete a meglévő nagylányát a ribi elmarta mellől, el i költözött tőlük, zsarolja stb. Nyilván te nem ilyen vagy, de én azt gondolom még korai.
2015. márc. 11. 01:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
dehogy van benne a korban,ez hülyeség egy férfinak 50-60 éves korában is lehet gyereke. te meg egy év múlva észbekapnál,hogy basszus 22 évesen egy 12 évvel idősebb pasinak képes voltál szülni,aki ki tudja ott lesz-e még.munkád pl.van? jól fizet? ha úgy alakulna el tudnád egyedül tartani a babát? ne vele szúrj ki
2015. márc. 11. 07:08
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
Szia :) 22voltam a baratom 34. Mi is azonnal osszekoltoztunk es mi is azonnal kitalaltuk, hogy "nekunk gyerek kell de most". :D Utana atgondoltam es ugy voltam vele, hogy meg varhatunk kicsit hiaba "van benne a korban". Egyetemre jarok mellette talaltam egy szuper munkat amivel kicsit megalapoztam a karrierem es a jovom. Most mar eltelt 1-1,5 ev es most jott el az, hogy megint szoba jott, hogy jo lenne ha lenne. Nagyon akartam akkor is de orulok, hogy vartam egy evet. Nem azert mert kiderult rola, hogy nem olyan ember mint amilyennek elkepzeltem hanem pont azert mert beigazolodott. :) Nem ertem az "ijesztegetoket", hogy majd jol tonkre megy a kapcsolatod es varj 3-6 evet amikor mar gyereket valalasz mar bocsanat ez hulyeseg. Van akiknek 15ev utan lesz gyerekuk es akkor mennek szet. Az megis mennyivel jobb? Szerintem rosszabb. A fontos, hogy anyagilag tenyleg minden klassz legyen. Adj meg magatoknak egy kis idot. Elrepul hidd el :)
2015. márc. 11. 07:45
 17/20 anonim ***** válasza:

Biztos minden kapcsolat más. Mi 36 évesen ismerkedtünk meg... a párom rögtön akarta a babát.... nem védekeztünk, a természetre bíztuk.....

még mindig nem fogant meg :( pedig már 1 év eltelt :(

szóval ezzel csaak azt akarom mondani, hogy nem gombnyomásra jön a baba, illetve szerencsések azok akiknél igen.

Szerintem ha úgy álltok a kapcsolatotokhoz,hogy tűzön-vizen át...és nem kell más..... akkor mehet, vagyis jöhet a baba!

a kapcsolat egyébként bármikor elromolhat, nincs időhöz kötve szerintem, h x év után már nem.... :)

2015. márc. 11. 10:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Ó,mintha saját magamról olvasnék. Mi is fél éve ismertük egymást mikor összekerültünk, s az első hónap után élesben próbálkozunk. Mondjuk én 32 éves vagyok, a kedvesem 41- egyedül is tudnám nevelni ha úgy adódna. Mondjuk már fél év eltelt és még mindig nem jött össze, viszont addig is élvezzük a "szabadságot". Mondjuk 10 évvel ezelőtt ha valaki ilyesmivel jött volna, hogy egy hónap után gyerek.. hát biztos körberöhögtem volna.
2015. márc. 11. 11:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is kb ilyen korkülönbség volt, mikor összejöttünk csak én 23 voltam. Most 3 év után tervezzük, én a helyedben nem ugornék fejest egy kútba, aminek nem tudod hol az alja.
2015. márc. 11. 12:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem direkt vállalni, tervezni igen, őrültség. Az más, hogyha netán besikeredik , akkor megtartanátok. Mi így voltunk, 1 hónap kapcsolat után véletlenül teherbe estem, de mindketten örültünk neki, úgyhogy megtartottuk, ennek 4 éve és úton a kistesó :-) igaz, mi már mindketten 30 évesek voltunk akkor, te még fiatal vagy.
2015. márc. 11. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!