Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen támogatásokat lehet...

Milyen támogatásokat lehet igénybe venni?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok. Nemsokára szeretnénk nekiállni a babaprojectnek, de előtte szeretnék tájékozódni, hogy milyen pénzekre számíthatok, ha szülni megyek, vagyis miket vehetek igénybe, és mit mikor.

Mikor van tgyás, gyes, gyed? Ezeket mennyi ideig kapom?Van még valami?

Munkaviszonyom meg van, tehát azzal nem lenne gond.

Próbálom kiszámolni, hogy mennyi pénzt tegyünk félre a terhesség előtt, amihez hozzá tudunk nyúlni, amikor kevesebb pénzt kapok.

Próbálok előre gondolkodni, hogy mindenünk biztonságban meglegyen.

2010. febr. 14. 11:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz,én még n em jártam végig ezeket a dolgokat de már tájékozódtam,32 hetes kismama vagyok.

Alanyi jogon minden kismama kap GYES-t ami kb.28 ezer ft de mivel neked van munkaviszonyod nem ezt fogod kapni,hanem GYED-et(amit a fizetésed arányában kapsz)

Csalási pótlék is alanyi jogon jár,ez 12.200 ft asszem.

A születés után minden kismama kap egyszeri anyagi támogatást ami most 64 ezer ft kb.

Én így tudom.

Május 1.-től változás annyi hogy 3 év helyett már csak 2 évet lehet otthon lenni a babával.

2010. febr. 14. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:

bocs!

nem csalási hanem családi:-)))

2010. febr. 14. 12:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tgyás és gyed a fizetésed 70 %-a (adó és a gyed-ből nyugdíj jön le), a gyed maximum 102900 Ft. Ehhez 2 év munkaviszony kell.

A többit az első helyesen leírta.

2010. febr. 14. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:
[link] ,én is itt számoltam ki :)
2010. febr. 14. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Egészen pontotsan: THGY (ha meg van a szükséges munkaviszonyod)fél évig, de ezt már a szülés várható időpontját megelőző 28. naptól lehet igényelni: ez a fizetésed 70%-a, nincs maximalizálva és SZJA-t vonnak belőle.

Aztán GYED a gyerek két éves koráig (ha volt másfél év munkaviszonyod)szintén 70% de max a minimálbér kétszerese, amiből vonnak SZJA-t és nyugdíjjárulékot is.

GYES-t te már nem fogsz kapni. Mert az a gyerek 2 éves kora után járt.

Családi meg anyasági van, utóbbi egyszeri támogatás.

2010. febr. 14. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!