Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőmérőzésnél, ha hónaljban...

Hőmérőzésnél, ha hónaljban mérünk, tényleg hozzá kell adni 0,5 C°-ot?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy hüvelyben kellene mérni, vagy nyelv alatt. Ha hónaljban nézem, a kapott értékhez hozzá kell adni, és ha úgy kijön a 37C°feletti érték, az jó?

Olyan sok véleményt olvasni, az ember teljesen elbizonytalanodik...

Segítsetek!

2008. aug. 23. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:

A hónaljban mért hőmérséklethez nem kell hozzáadni egyetlen tizedet sem! A végbélben, hüvelyben mért hőmérsékletből pedig le kell vonni 0.5 °C-t. A nyelv alatt meg nem egészséges higanyos hőmérővel mérni, mert sok nagyon fontos ér megy a nyelv alatt, a legkisebb sérülés is óriási vézéssel járhat.

A lehető leggyorsabb és precíz, megbízhazó a digitális fülhőmérő, 1 mp alatt megvan az eredmény.

2008. aug. 23. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én nőgyógyászom nyelv alatti higanyos hőmérővel történő mérést kért. Mindig ugyanazzal a hőmérővel, mindig ugyanott, és lehetőség szerint szinte mindig ugyanakkor.

Úgy gondolom, hogy ha te a hónaljban méred, az is tökéletes. A lényeg, hogy mindig ott mérd. Ugyanis nem az számít, hogy 37 feletti legyen a hőd peteérés után, hanem az, hogy a korábban mért értékekhez képes jópár tizeddel magasabb legyen. Önmagadhoz, a te értékeidhez kell viszonyítani, nem a 37 fokhoz.

Kitartás!

2008. aug. 23. 20:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy akkor kell hozzáadni, ha digitális hőmérővel mérjük.
2008. aug. 24. 13:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Amikor elkezdtem hőmérőzni végbélben mértem. Elhalt terhesség miatt felkerestem egy genetikust aki azt kérte, hogy szájban nyelv alatt mérjek higanyossal. Egy másik dokit is felkerestünk aki szerint csak a végbélben mért hőmérséklet a jó, és Ő már nem is kéri a hőgörbét mert szerinte elavult.

Az orvosok abban azért egyetértettek, hogy hónaljban semmiképpen se mérjek.

Három hónapig mértem a hőmet szájban, arra azért jó volt ez a módszer hogy kitapasztaljam mikor van peteérésem. A jövöben inkább ovu tesztet veszek, illetve hagyatkozom a megérzéseimre. Megfigyeltem, hogy peteérés környékén jobban kivánom az együttléteket a férjemmel. Emellett figyelem a hüvelyváladékot is.

Viszont ha a jövöben a hónaljban mérést választod, mindig a kapott értéket jegyezd fel, az a lényeg, hogy a ciklusod elején alacsonyabb legyen a hőd, peteérés után pedig magasabb.

2008. aug. 24. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!